MÜLAKATTA ADALET VE ŞEFFAFLIK

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

MÜLAKAT SINAVLARINDA VE ATAMADA ADALET VE ŞEFFAFLIK İSTİYORUZ!

15.000 pozisyona sözleşmeli öğretmen atamak üzere 15/08/2016 - 26/08/2016 ve 19/09/2016 - 27/09/2016 tarihlerinde yapılan sözlü mülakatlarda sınav komisyon üyelerinin sosyal medya ve basına da yansıyan ayrımcı, politik, taraflı ve "belli amaçlı" soruları ve ayrıca önceki dönemlerde atamaya kaynak oluşturan KPSS puanının hükmünü yitirerek sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre atama yapılması devlete ve öğretmenlik mesleğine olan saygıyı ve güveni zedelemiştir.

Bu nedenle:

1. Bundan sonraki personel istihdamına yönelik gerçekleştirilecek her türlü sınav sesli ve görüntülü kayıt altına alınsın.

(Dönemi ve Yasama Yılı 26/2, Esas Numarası 2/1365, Başkanlığa Geliş Tarihi 31/08/2016 olan 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilsin)
  2. Atamaya kaynak teşkil edecek başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü sınav puanının aritmetik ortalaması alınarak hesaplansın.

Bugün ceren imzanı bekliyor!

ceren Aydın bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI: MÜLAKATTA ADALET VE ŞEFFAFLIK». ceren ve imza atan diğer 30 kişiye katıl.