Knidos Aslanı Evine Dönsün

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.
500 imzaya ulaşıldığında, bu kampanyanın öne çıkarılan kampanyalarda yer alma ihtimali artar.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafına Feyyaz Soyuer bu kampanyayı başlattı

Muğla’nın Datça ilçesindeki Knidos antik yerleşiminde bulunarak 1859 tarihinde yurtdışına götürülen ve dünya tarih mirası içinde çok önemli yere sahip olan eserlerin, özellikle de “Knidos Aslanı”nın ait olduğu topraklara geri dönmesi için, bugünün Knidosluları harekete geçti.

İngiliz arkeolog Charles Newton'ın, 1858-59 yılları arasında Knidos'ta yaptığı kazılar sonucunda başta Knidos aslanı, Demeter heykeli olmak üzere kültür varlıklarımızı İngiltere'ye, Londra'ya götürdüğü hepimizin malumudur.
Toprağımızın bu değerleri 170 yılı aşan bir süreden beri yabancı ülkede sergilenmekte ve bu durum içimizi acıtmaktadır. Biz aşağıda imzaları bulunan Yazı Mahallesi ve Belen Sokak sakinleri başta olmak üzere, Sir Charles Newton'ın İngiltere'ye götürdüğü kültür varlıklarımızı, özellikle de Knidos Aslanı ve Demeter heykeli gibi diğer tarihi materyalleri olması gereken yerde, Knidos'ta görmek istiyoruz. İnsanlığın kültürel ve sanatsal sürecini dünden geleceğe taşıyan bu kültür-belge eserlerin evine getirilmesi, kendi coğrafyasında sergilenmesi konusunda verdiğiniz başarılı mücadelenizin, tarihi Knidos kentinin tüm eserleri için de başlatılmasını, gerekli girişimlerde bulunmanızı bekliyoruz.
Saygılarımızla.”

Yukarıdaki üst yazı ile toplanan ıslak imzalar prosedür uyarınca muhatabına iletilecektir. Ertuğrul Karslıoğlu ve Gülkadın Taş’ın başlattığı bu önemli atılımın, yerel, ulusal ve uluslararası platformlarda ses getirerek, nihâi amacına ulaşabilmesi için, ıslak imza kampanyası ile paralel yürütülen bu girişime, sizlerin de değerli desteklerini bekliyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.