Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 224 destekçiye ulaştı

İzmir-Gaziemir ilçesi-Emrez Mahallesi'ndeki Aslan AVCI Döküm San. ve Tic. A.Ş. işletmesinde bulunan nükleer bulaşıklı atıkların ayrıştırılması faaliyeti mahkemenin "ÇED onayı gereklidir" kararına rağmen, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu(TAEK)  tarafından görevlendirilen  Turanlar A.Ş , faaliyetlerine ÇED almadan devam etmektedir.

Turanlar A.Ş , ÇED süreci işletilmeden , radyoaktif kirleticilerin ayrıştırılması ve bertarafı operasyonlarını bilimsel yöntemlerle yapmadığı için  ekolojik yaşamı ve beraberinde canlıların sağlığını tehdit etmektedir.

Bu bağlamda Aslan AVCI Döküm San. ve Tic. A.Ş. işletmesindeki mahkeme kararına aykırı yasadışı faaliyetinin derhal durdurulmasını,

Mahkeme kararının daha fazla zaman geçirilmeden uygulanarak karar gereği ayrıştırma projesine ilişkin ÇED sürecinin halkın katılım toplantılarının bir an önce başlatılmasını,

Sahanın bilim insanlarının incelemelerine açılarak şeffaflığın sağlanmasını

Fabrika atık alanının çevreye zarar vermeyecek bilimsel yöntemlerle bir an önce temizlenmesini talep ediyoruz.

Bu kampanya , Türkiye'de kurulması planlanan nükleer santraller söz konusuyken ayrıca önem taşımaktadır : Nükleer santraller ve onların atıkları , sırasında gelişmiş ülkelerden Kuito gibi gemilerle gönderilen atıklar bir  de hukuksuzluk yaşanırsa daha fazla  ekolojik yıkıma, hayatımızı hastalıklarla geçirmemize , ölümlere , sakat doğumlara , sebep olacaktır.

Bu gün Gaziemir' de yarın  Sinop'ta , Mersin'de , İğneada' da  ya da her hangi bir başka toprağımızda , denizimizde bilimsel yöntemler uygulanmadan radyoaktif operasyon  veya  temizlik yapılmayacağını , bu konuda da hukuku hiçe sayan uygulamalara izin vermeyecek olduğumuzu gösterelim !

Unutmayalım ki "önlemek ödemekten ucuzdur".

Hukukun,  yaşam hakkımızın , yaşam alanlarımızın korunması ve  geleceğimizi tehdit eden unsurların ortadan kaldırılması için en önemli araç olduğu bilinciyle ,  Gaziemir'de  radyoaktif atıkların ayrıştırılması ve bertarafı işlemlerinde "ÇED onayı gereklidir" demek için bu dilekçeyi imzalayalım!

Bugün Pinar imzanı bekliyor!

Pinar Demircan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C İzmir Valiliği: İzmir Gaziemir 'de radyoaktif atıkların ayrıştırılması ve bertarafı işlemlerinin bilimsel yöntemlerle yapılması için ÇED onayı alınsın , mahkeme kararı uygulansın!». Pinar ve imza atan diğer 223 kişiye katıl.