0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

21. yüzyıldayız. İnsanların rahatlık, konfor ve yaşam kalitesinde de ciddi bir artış söz konusu. Evet, Büyükşehir’de yaşadığımızı ve şehrimizin zorluklarını biliyoruz. Büyükşehirlerde bir takım hizmetlerin karşılanması, nüfusun yoğunluğundan kaynaklı zor oluyor. Fakat ulaşım, çevre temizliği-güvenliği, altyapı, resmi iş ve işlemlerin gerçekleşmesi, yeşil alan, park, kütüphane, bakımevleri, hayvan barınakları vb. hizmetlerin belediyeler tarafından asgari düzeyde karşılanması gerekir. Ülkemizde sunulan imkanlar; kentsel dönüşüm projeleri, köprüler, tüneller, yollar, açıklanan ekonomik paketler, şehir hastaneleri yaşam kalitesini arttırmaya yönelik değil midir?

Yaşadığımız Karabağlar Belediyesi, sonradan 2-3 ilçenin karması halinde kurulan çok büyük bir alana dolayısıyla geniş bir toplumun ihtiyacını karşılamaya, hizmet vermeye çalışmaktadır. 2010 dan beri Yeşilyurt’ta (Tahsin Yazıcı Mh. - Vatan Mh. - Pazar Yeri - Kooperatif Evleri vb. bölgesine ithafen) yaşıyorum, bir bölge 7 yıldır hiç mi gelişmez? Evet görünen o ki hiç gelişmiyor, ayrıca günler geçtikçe de inşaat şantiyesine dönüşüyor. Bölge halkı olarak şu an gelinen noktada çok kötü bir vaziyet içerisindeyiz. Sizlerden özür dileyerek, sorunlarımıza değinmeye çalışacağım. Örneğin (yokuş bir bölge burası) bölgede ulaşımla ilgili olarak, 3-4 km mesafede Konak’a 40 dakikada ulaşıyorsun, günün 2 saati yolda geçiyor yani 12 yıllık bir ömrün 1 yılı yolda geçiyor, 3-4 km için çok maliyetli değil mi? Tahsin Yazıcı Mahallesi’ne eski düzen köy otobüsleri gibi saatte bir servisin olması, sürekli aktarmalı seferleri kullanmaya mahkum bırakılmamız, çok yakın olmamıza rağmen farklı bölgelere (Balçova, Göztepe gibi) otobüs hattının olmaması, bölgede tek olan 16 nolu otobüsün,  şoförler ile halkın yaşadıkları gerginlikler, çaresizlikler…( insanlara yazık değil mi?) vb. bir sürü ulaşım sorunu.

Yeşil Alan olarak Nazım Hikmet Parkı diye bir park yapılmış, ciddi anlamda yatırım yapılmış ama parkın suları kesik, güvenliği yok, çöp alanına dönmüş bir halde. Akşamları tanımsız kişilerin arabalarıyla gelerek güvenliği tehdit ettiği, sabahladığı mekan. Diğer parklarda da aynısı, ailece gidebilecek tertipli düzenli parkımız var mı? yok maalesef. Bölgede kütüphane, sosyal yaşam alanı, AVM, Sinema-Tiyatro Alanı, Hayvan Barınakları, Bakımevleri, Sergi-Fuaye-Etkinlik Alanı … vb kültür-sanat alanı var mı? YOK maalesef.

Gerçekten anlatmakla bitirilemeyecek sorunlarımız var, bunlar sadece benim yaşadıklarım ve çevremdeki vatandaşlardan dinlediklerim… Ya duymadıklarım  neler… kim bilir?

Bu sorunların çözülmesi için en etkili yöntem YEŞİLYURT BELEDİYESİ’nin oluşturulmasıdır. Oluşturulacak Yerel Belediye ile yeni sınırlar çizilecek, hizmet yerleri yeniden belirlenecek, yerelde ulaşım, sosyal yaşam alanlarının kurulması hizmetleri, yeşil alan-park kurulması, çöplerin toplanması, … vb hizmetler vatandaşa daha kolay ve rahat hayat sunulacak, bunun sayesinde Karabağlar Belediyesi’nin de yükü hafifleyecek, diğer bölgelere daha iyi hizmet götürebileceklerini düşünüyorum. İşte o zaman sözde değil, özde Yaşanacak Şehir olacak burası.

Bu talebimin amacı; bizlere hizmet verenleri rahatsız etmek, onları gücendirmek değildir. Sadece bölgedeki insanların sorunlarını paylaşmak, insan olarak hak ettiğimiz daha kaliteli hayatı istemektir.

Bölge halkının yaşam standartlarının yükselmesi için yetkilileri harekete geçmeye çağırıyoruz. İzmir’de Yeşilyurt Belediyesi kurulsun.

Ülkesini seven bir vatandaş olarak; memleketimizin her noktasında yaşanılan sorunlar, hepimizin sorunudur. Sorunlarımızı paylaşalım, duyuralım, birbirimize destek olalım.

Sen de bu kampanyayı imzalayarak bölge halkının sorunlarının çözümüne yardımcı olacak ve büyük bir iyilik yapmış olacaksın. Desteğin için çok teşekkür ederim.

Bugün Z. Kaan imzanı bekliyor!

Z. Kaan Ulusoy bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. İzmir Valiliği: İzmir'de Yeşilyurt Belediyesi kurulsun, dertlerimiz son bulsun#YeşilyurtBelediyesikurulsun». Z. Kaan ve imza atan diğer 125 kişiye katıl.