Düğünler ne zaman ve nasıl yapılacak? Düğünler hakkında genelge talep ediyoruz.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Koronavirüs salgını ile yürütülen mücadele kapsamında nişan ve düğün salonlarının faaliyetleri geçici bir süreliğine durdurulmuştu. Bu durum evlilik planı olanları doğrudan etkiledi. Yüzbinlerce evlenecek çift, düğününü ne zaman yapabileceği konusunda İçişleri Bakanlığı'nın yayınlayacağı genelgeyi beklemektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 Mayıs'taki Kabine Toplantısı sonrası alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayabileceğini açıkladı. Kaygıyla bekleyen çiftler benzer bir açıklamanın yapılmasını talep etmektedir.

Belirsizliğin ortaya çıkardığı sorunlar:

• Pandemiden dolayı oluşan psikolojik baskının üzerine düğün gününün belirsizliği çiftlerde kaygıya neden olmakta.
  • Kaygı nedeniyle birçok çift düğününü iptal edip düğün mekanlarından kapora ücretlerini geri istemekte.
  • Aldığı kaporalarla mekan tadilatı gibi yatırımlar yapan işletmeciler geri ödemeler nedeniyle nakit akış sorunu yaşamakta. Çiftlerle işletmeciler karşı karşıya gelmekte.
  • Her yıl ortalama 600 bin evlenen çift toplamda yaklaşık 50 milyar TL harcamaktadır. Düğün sektörü sadece düğün mekanlarından ibaret değildir. Gelinlikçiler, fotoğrafçılar, kuaförler... Beyaz eşya ve mobilya gibi birçok sektör düğün sektörünün bileşenidir.

Düğün sektörü ve bileşenleri normalleşmeye dönüş planlamasına dahil olmak istiyor ve yetkililerden belirli bir tarih bekliyor.