MALİ MÜŞAVİR MANİFESTOSU

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

MALİ MÜŞAVİR
MANİFESTOSU

Mersin’de ve Eskişehir’de görevi başında yaşamını kaybeden meslektaşlarımıza Allah'tan rahmet yakınlarına ve tüm meslek camiamıza başsağlığı diliyoruz.
Eskişehir’de "Geçici Verg" ödemekerinin son gününde görevi başında beyin kanaması geçiren ve halen yoğun bakımda olan meslektaşımıza acil şifalar diliyoruz.

Gelir İdaresi Başkanlığı, stratejik planlama sürecinde ekonomik istikrarın önündeki en önemli engel olan "kayıtdışılıkla mücadeleyi" etkin bir şekilde sürdürmeye devam edeceğini ve bu kapsamda, bilgi teknolojisi sistemlerini kullanarak, yeni hizmet seçenekleri üreterek mükelleflere sunduğu hizmetin kalitesini daha da iyileştirerek mükelleflerin vergiye uyumunu artırmayı hedeflediğini faaliyet raporunda belirtmiştir. Bu kapsamda biz meslek mensuplarının omuzlarına, olması gerekenden çok daha fazla yük yüklenmiştir. Artık bununla başedemez durumdayız.
Meslektaşlarımızın yükü maddi ve manevi olarak artmakta ise de bununla ilgili olarak sadece bize sözde paydaş diyen kamu idaresi hiçbir şekilde elini taşın altına bizler kadar koymamaktadır. Artık bu noktada işlerimize devam etmemiz söz konusu olamaz.
İdare , eğer bizleri paydaş olarak görüyor ve verginin tahakkuk etmesi noktasındaki vazifemizi eksiksiz yerine getirmemizi istiyorsa aşağıdaki taleplerimize çok acil yanıt vermesi ve çözüm getirmesi gerekmektedir. Bu çözümler yerine getirilinceye kadar Gelir İdaresi Başkanlığı ile tüm ilişkilerimizi dondurma kararı alıyoruz. Bu kurumun "istek" ve "talep"lerine yasal sorumluluk dışı hiçbir şekilde cevap verilmeyecek ve hiçbir şekilde destek olunmayacaktır. ~Zaten bu motivasyon düşüklüğü ile de başka bir şey beklenemez . ~

TALEPLERİMİZ

1- Her insanın hastalanabileceği, vefat ve kaza gibi durumlarda acısını yaşayabileceği, tedavisini olabileceği süreye ihtiyacı vardır. 3568 sayılı meslek yasamızda olmayan mücbir sebep hali çok acil eklenmelidir. Her insanın hastalanma ve sonrasında tedavi olma hakkı vardır. Bu en insani haktır ve uluslararası bildirgelerle tesvil edilmiştir.

2- Her beyannamede istenen ve birbirinin tekrarı olan bilgilerin sadeleştirilmesini istiyoruz. Bunun ile ilgili Birlik yönetimimizin kuracağı bir komisyon ile her beyanname tek tek ele alınıp aynı bilgileri defalarca vermeyeceğimiz bir bildirim siteminin kabul edilmesini istiyoruz.
3- Yapılacak her güncellemede oda yönetimlerinin görüşleri alınıp ona göre beyan ve bildirimlerde güncelleme yapılmasını istiyoruz. Gelir idaresinin yaptığı her güncelleme bizim ofislerimizde yükümüzü daha fazla arttırıyor. Yaptığımız tüm planlamalar hatta hesap planında bile değişikliklere sebep oluyor. Bizim bilgimiz ve onayımız alınmadan güncelleme yapılmasın istiyoruz.
4- Vergisel Teşvikler istiyoruz. Maliyenin istediği bilgileri sınıflandırıp , özetleyip raporlamak için artık daha fazla personelle çalışmak zorunda kalıyoruz. Bu noktada Maliye yetkilileri bizlerden bu kadar çok bilgi isteyecekse bizlere de vergisel teşvikler vermek zorundadır. Kira stopajı istisnası , Gelir Vergisi Oranında indirim , Hasılat esaslı KDV oranının % 1,5 , Mesleki işlemlerimiz ile ilgili KDV oranımızın %8 olmasını istiyoruz. Vergisel Maliyetlerimizin düşürülmesi hem daha fazla meslek mensubunun istihdam edilmesi hem de ekonomiye olumlu katma değer olarak deöneceğinden hiç şüphemiz yoktur.
5- Çalışma koşullarımız çok ağır ve giderek ağırlaşıyor. Emeklilikte Yıpranma Süresi talep ediyoruz. Hiçbir meslek mensubu bu yoğun tempo ile 65 yaşına kadar çalışmaz. Erken emeklilik talep ediyoruz.
6- Tahakkuk ettirdiğimiz vergilerinin tahsilatından pay istiyoruz. Vergide tahsilat ve tahakkuk ayrılmaz bir bütündür. Bizleri motive etmek için bu şarttır. İhbarda ödül olduğu gibi tahsilat ve tahakkukda da ödül olmalıdır.

Bugün Erhan imzanı bekliyor!

Erhan Sular bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı: MALİ MÜŞAVİR MANİFESTOSU». Erhan ve imza atan diğer 174 kişiye katıl.