BAHÇELİK ve SARIMSAKLI BARAJLARI YOK OLMASIN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kuralları çerçevesinde ve sürdürülebilirliği en üst planda tutan Sivil Toplum Kuruluşlarıyız.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığının gelişmesi için derneklerimiz, federasyonlarımız ve ilgili kurumlar ile sürekli işbirliği içerisinde olmaya çalışmış, kaçak balık avcılığı ile ilgilide tüm bilgi ve belgeleri her zaman ilgili kurumlar ile paylaşmayı bir görev olarak bilmişizdir.

Sıklıkla gidip, kamp kurarak amatör olta balıkçılığı yapılan Kayseri Bahçelik ve Sarımsaklı  Barajları’nın  su ürünleri istihsali amacıyla ticari olarak faaliyet gösteren bir kooperatife kiralanacağı bilgisini üzülerek öğrenmiş bulunuyoruz.

Bilinmesini isteriz ki, olta ile balık avı yapılabildiğimiz en verimli ve güvenli bölgelerden birisi de Bahçelik ve Sarımsaklı Barajları’dır. Hafta içi ya da hafta sonu ailelerimiz ile gidip, kamp kurup, olta atabileceğimiz, doğa ile baş başa kalabileceğimiz en önemli ve güvenli barajlardan birisi olan Bahçelik ve Sarımsaklı Barajları’nın kiraya verilecek olması hem bölge halkını, hem de biz doğa aşığı amatör olta balıkçılarını derinden etkileyecektir.

Bizler ve ailelerimiz için çok fazla bir önem arz eden bu barajların kiraya verilmesini asla kabul edemiyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen olta balıkçıları, amatör ve sportif amaçlı olta balıkçılığını tanıtmak, belirlenmiş yasak ve uyarılara bağlı kalarak avcılık yapmayı sevdirmek, gelişmesine fayda sağlamak ve yarışma heyecanı duyan amatör olta balıkçılarını buluşturmak amacıyla çaba sarf edip ilgili kurumlara barajların kaçak balıkçılardan temizlenmesi için destek verirken karşımıza çıkan bu kötü durumunun kabul edilmesi de asla düşünülemez.

Dolayısıyla, Bahçelik ve Sarımsaklı Barajlarının ticari amaçlı kooperatiflere ya da bir başka kurum ve kuruluşa kiraya verildiğinde olta ile balık avcılığının hafta içi değil de sadece resmi tatil günlerinde üç iğneli bir olta ile amatörlere ayrılan sahalarda yapılacak olması sizlere her konuda güvenen amatör olta balıkçılarına yapılabilecek en son şey olmalıdır. Ayrıca bilmenizi isteriz ki, amatör ve sportif olta balık avcılığının yapıldığı en önemli merkezlerden birisi olan Bahçelik ve Sarımsaklı Barajı’nın kiraya verilmesi, ticari avcılık için gölü kiralayanlar ile olta balıkçıları arasında da ciddi bir kutuplaşma, ayrımcılık ve güvenlik zafiyeti oluşturacaktır.

Anadolu’nun beşiği  Kayseri’ye yakınlığı sebebiyle önemli kamp merkezlerinden birisi olma özelliğini de taşıyan Bahçelik ve Sarımsaklı  Barajları’nın kiraya verilmesi; karavan ve kamping faaliyetinde bulunanlar ile hafta içi ya da hafta sonunu aileleri ile birlikte çadır kurarak su kıyısında geçirmek isteyen on binlerce vatandaşı rahatsız edecek, barajı kiralayanlar ile vatandaşlar arasında ciddi sorunların yaşanmasına sebep olacaktır.

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından içme suyu temini amaçlı olarak da yapılmış olan, Bahçelik ve Sarımsaklı  Barajlarında;   Kayseri İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bu güne kadar etkin bir koruma – kontrol faaliyeti maalesef olmamıştır. Alınacak yanlış bir karar ile bölgenin ticari avcılığa açılacak olmasının düşünülmesi bile tüm camiayı olumsuz etkileyecek ve olta balıkçığını bitirme noktasına getirecektir.

Yapılan tüm etüt ve fizibilite çalışmalarının iptal edilmesi, kiralama işlemlerinin bir daha görüşülmemek üzere gündemden düşürülmesi en büyük dileğimizdir.

Bahçelik ve Sarımsaklı  Barajlarının bundan önce olduğu gibi bundan sonra da ticari av faaliyetlerine kapalı bir havza olarak görmek isteyen binlerce olta balıkçısı bulunmaktadır. Doğa aşığı amatör olta balıkçılarına Bahçelik ve Sarımsaklı Barajlarını kapatmanız oradaki yasa dışı avcılığı tetikleyecek ve çok kısa sürede var olan balıklarda yok olup gidecektir.

Amatör ve Sportif olta balıkçılığına vereceğiniz katkı ve desteklere şimdiden teşekkür ederiz.

AVRASYA | Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (KONYA)
ASOF | Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu (ANKARA)
KOBDER | Kayseri Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği

Bugün Avrasya Amatör ve Sportif Olta imzanı bekliyor!

Avrasya Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. GIDA TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI: BAHÇELİK ve SARIMSAKLI BARAJLARI YOK OLMASIN.». Avrasya Amatör ve Sportif Olta ve imza atan diğer 659 kişiye katıl.