KONYA İVRİZ BARAJI TEKRAR KİRAYA VERİLMESİN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

T.C.
GIDA TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI

ANKARA

1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ kuralları çerçevesinde ve sürdürülebilirliği en üst planda tutarak avlanan bir doğa aşığı olta balıkçısıyım.

Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığının gelişmesi için Federasyonlarımız, Derneklerimiz ve ilgili Kurumlar ile sürekli işbirliği içerisinde olmaya çalışmış, kaçak balık avcılığı ile ilgilide tüm bilgi ve belgeleri her zaman ilgili kurumlar ile paylaşmayı bir görev olarak bilmişimdir.

4/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ’in 14 /11-ç maddesinde belirtildiği üzere resmi tatil günlerinde gittiğim, kamp kurarak amatör olta balıkçılığı yaptığım; kiralama sözleşmesi 24 Temmuz 2018 tarihinde sona erecek olan KONYA İVRİZ BARAJI’nın nın su ürünleri istihsali amacıyla bireysel olarak faaliyet gösteren bir şahsa tekrar kiralanacağı bilgisini üzülerek öğrenmiş bulunuyorum.

Kiralama sözleşmesi halen devam eden KONYA İVRİZ BARAJI’nın mevcut kiracısı kiralama sözleşmesi süresince bir çok usulsüzlük yapmış, bu usulsüzlüklere bir türlü engel olunamamış, usulsüzlükler neticesinde Balık popülasyonu ciddi derecede azalmıştır.

Bilinmesini isterim ki, olta ile balık avı yapabildiğim en verimli ve güvenli bölgelerden birisi de Konya İvriz Barajı’dır. Hafta sonu ailem ile gidip, kamp kurup, olta atabileceğim, doğa ile baş başa kalabileceğim en önemli ve güvenli barajlardan birisi olan Konya İvriz Barajı’nın tekrar kiraya verilecek olması hem bölge halkını hem de biz doğa aşığı amatör olta balıkçılarını derinden etkileyecektir. Ayrıca 4/2 Tebliğ’in 14/11-ç maddesindeki hususlar amatör olta balıkçılarının hafta içi avlanma hakkını elinden almakta, bu sebeple bir çok mağduriyetler yaşanmaktadır.

Dolayısıyla, Konya İvriz Barajını ticari amaçlı kooperatiflere ya da bir başka kurum ve kuruluşa veya şahıslara kiraya verildiğinde olta ile balık avcılığının hafta içi değil de sadece resmi tatil günlerinde üç iğneli bir olta ile amatörlere ayrılan sahalarda yapılacak olması sizlere her konuda güvenen amatör olta balıkçılarına yapılabilecek en son şey olmalıdır.

Konya’da amatör ve sportif olta balık avcılığının yapıldığı en önemli merkezlerden birisi olan İvriz Barajı’nın tekrar kiraya verilmesi, ticari avcılık için gölü kiralayanlar ile biz olta balıkçıları arasında da ciddi bir kutuplaşma, ayrımcılık ve güvenlik zafiyeti oluşturmayı artarak devam ettirecektir.

Konya’ ya yakınlığı ve tabi ki Ereğli – Halkapınar İlçe merkezlerine olan çok kısa mesafesi sebebiyle önemli kamp merkezlerinden birisi olma özelliğini de taşıyan İvriz Barajı’nın kiraya verilmesi; karavan ve kamping faaliyetinde bulunanlar ile hafta sonunu aileleri ile birlikte çadır kurarak su kıyısında geçirmek isteyen binlerce vatandaşı rahatsız edecek, barajı kiralayanlar ile vatandaşlar arasında ciddi sorunların yaşanmasına sebep olacaktır.

Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ve İlçe Müdürlükleri’nin ekipman, personel yetersizliği nedeniyle ( Bot, Araç, Tekne vb. ) barajda etkin olarak koruma ve kontrol çalışmaları yürütemediği aşikardır.

Varsa yapılan tüm etüt ve fizibilite çalışmalarının iptal edilmesi, kiralama işlemlerinin bir daha görüşülmemek üzere gündemden düşürülmesi en büyük dileğimdir.

Konya İvriz Barajı’nı ticari av faaliyetlerine kapalı bir havza olarak görmek isteyen binlerce olta balıkçısı arkadaşım bulunmaktadır. Biz doğa aşığı amatör olta balıkçılarına tekrar Konya İvriz Barajı’nı kapatmanız oradaki yasadışı avcılığı yine tetikleyecek ve zaten az olan popülasyon çok kısa sürede var olan balıkların da yok olup gitmesine sebep olacaktır.

Amatör ve Sportif olta balıkçılığına vereceğiniz katkı ve desteklere şimdiden teşekkür eder, saygılarımı sunarım. 22 Haziran 2018

Bugün Özcan imzanı bekliyor!

Özcan Ates bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. GIDA TARIM ve HAYVANCILIK BAKANLIĞI ANKARA: KONYA İVRİZ BARAJI TEKRAR KİRAYA VERİLMESİN». Özcan ve imza atan diğer 25 kişiye katıl.