Üniversite Öğrencilerinin Kültür&Sanat Harcamalarının Devlet Tarafından Sağlanması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
T.C GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI tarafına REYHAN ŞULE ÖZÇELEBİ bu kampanyayı başlattı

Son yıllarda kültür harcamalarının da zamlanması ile birlikte, öğrencilerin kültür ve sanat harcamalarının öncelikleri geriledi. Ülkenin geleceğini belirleyecek gençlerin, günlük kaygılardan uzaklaşmış bir biçime bu tür etkinliklerin içinde olması da zorlaştı. Gelişmekte ve yetişmekte olan her gencin, bu tür faaliyetler içinde bulunması, kişisel gelişimi için oldukça önemli bir husustur. TUİK verilerine göre, halk geçtiğimiz yıllarda  toplam kültür harcamalarının içerisinde yüzde 6 ile en az parayı sinema, tiyatro ve konser için harcadı. Gözlemiyoruz ki, tiyatro, sinema, kitap ve bunun gibi etkinlikler öğrenciler için bir lüks haline geldi.

Buna bir çözüm yolu olarak, devletin öğrencilere bir kart sağlaması ve bu kartın içindeki tutarın (burs) sadece kültür ve sanat alanlarında kullanılmasıdır. Bu sayede üniversite öğrencileri için bu etkinlikler bir lüks olmaktan çıkacak ve kişisel gelişimleri için yaptıkları harcamaları, gelir-gider listelerinden çıkartacak.

“Bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur.” Mustafa Kemal ATATÜRK.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.