Nişasta bazlı şeker istemiyoruz!!!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Yakın bir geçmişte gıda tüketim malzemelerinin içine giren nişasta bazlı şekerin insan sağlığına özellikle uzun vadede çok zararlı olduğu uzmanlarca sıkça dile getirilmiştir. Konu ile ilgili uzman niteliğinde bilgim yok. Ama bir vatandaş olarak anlıyorum ki bu şeker tipi, doğal olmayan bir yöntemle elde edilen insülin dengesini olumsuz etkileyen, dolayısıyla tokluk hissinin zayıflamasına neden olan, obeziteye meyleden, kalp damar sağlığı, baş ağrısı, kanser vb. sağlık sorunlarına neden olan bir şeker tipidir. Konu ile ilgili bir çok dernek veya kuruluş açıklama yapmış, çeşitli kampanyalar da başlatılmış ancak bir sonuç alınamamış görünüyor. Belki bu defa bir sonuç elde edilir ve toplum sağlığını tehdit eden NBŞ tamamen yasaklanır. Biliyoruz ki Sağlık Bakanlığının sadece tedavi edici bir misyonu yok, aynı zamanda toplum sağlığını korumak gibi önleyici bir misyonu da var. Hem Gıda ve Tarım Bakanlığını hem de Sağlık Bakanlığını duyarlı olmaya ve önlem almaya davet ediyor, NBŞ için getirilen %15 kotasının sıfıra indirilmesini istiyoruz. Lütfen destek olun geleceğimizi sağlıklı kuralım, sağlıklı nesiller yetiştirelim!!

Bugün Fatma zeynep imzanı bekliyor!

Fatma zeynep Saylık bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: Nişasta bazlı şeker istemiyoruz!!!». Fatma zeynep ve imza atan diğer 66 kişiye katıl.