Entelektüel ürünlerden alınan gümrük vergilerinin kaldırılmasını istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Gümrük bakanlığı haksız rekabeti engellemek için çeşitli önlemler almakta haklı olabilir. Ancak, yurtdışından alınacak tüm ürünleri kategori gözetmeksizin çok düşük bir bedel sınırıyla (70 Euro şu anda 30 Euro'ya düştü) gümrük vergisine tabi tutmak insanların kişisel gelişimlerini engellemekten başka bir işe yaramaz. Dahası onları ülke içinde bulamayacakları kitap, cd, dvd ve blu-ray'i illegal olarak P2P ağlar üzerinden edinmeye zorlayarak ahlaksızlaştırır. Bu tür ürünlerin küçük bir bölümünü fahiş fiyatlarla satanların suistimallerine maruz bırakır.

Çözümse çok basit: Entelektüel ürünler dışındaki her şeyden meblağı ne olursa olsun gümrük vergisini alın ve Türk müteşebbislerini koruyun. Entelektüel ürünlerdense (kitap, cd, dvd, blu-ray) meblağı ne olursa olsun gümrük vergisi almayın. Böylece insanların entelektüel birikimi artsın ve düşünme kabiliyeti gelişsin. Çok çeşitli ürünleri uygun fiyatla bulabilsinler. Bu tür ürünler ufak bir kitlenin erişebileceği şeyler olmaktan çıksınlar.

Bugün Erol imzanı bekliyor!

Erol Bozkurt bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı: Entelektüel ürünlerden alınan gümrük vergilerinin kaldırılmasını istiyoruz!». Erol ve imza atan diğer 32 kişiye katıl.