ESKİŞEHİR'DE TERMİK SANTRAL'E HAYIR

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Tarım alanlarımızın korunmasına ilişkin kanunlar hiçe sayılarak yok edilmekte ve daha da önemlisi insan sağlığı göz ardı edilmektedir, detaylar aşağıda belirtilmiştir lütfen okuyun ve bu kampanyayı imzalayarak doğanın ve insanın kıyımına sizde DUR! Deyin, Teşekkürler.

EÜAŞ, Eskişehir’de toplam kurulu gücü 1080 MW olan kömür yakıtlı Alpu Termik Santrali kurup işletmeyi planlıyor.

Elektrik Üretim A.Ş. Eskişehir ili, Tepebaşı ilçesi sınırlarında tesis edilmesi ve işletilmesi planlanan Alpu Termik Santrali, B Sektörü Yeraltı Maden İşletmesi ve Kül Düzenli Depolama Tesisi Projesi’ni hayata geçirmeyi planlıyor.

Toplam kurulu gücü 3x360 MWe, ısıl gücü ise 900x3 MWt olarak planlanan Alpu Termik Enerji Santralinde ana yakıt olarak yılda yaklaşık 6.316.812 ton yerli kömür (linyit) tüketilecek. 1,8 milyar dolar bedelli proje kapsamında 1.125 hektarlık üretim alanının yaklaşık 116,8 hektarlık kısmında santral sahası, yaklaşık 30 hektarlık kısmında ise kömür stok sahası tesis edilmesi ve işletilmesi planlanıyor.

Termik Santral işletmeye geçtiğinde yılda 1.600.000 ton taban külü ve uçucu kül ile 350.000 ton alçıtaşı olmak üzere toplam 1.950.000 ton atık oluşacak.

EN YAKIN YERLEŞİM YERİ YAKLAŞIK 2 KM

Tepebaşı İlçe sınırları dahilinde yer alan Termik Santral Sahası, Eskişehir İl Merkezi’ne kuş uçuşu yaklaşık 32 km mesafede, Tepebaşı İlçe Merkezi’ne ise kuş uçuşu yaklaşık 25 km mesafede yer alıyor. Santral sahasına en yakın yerleşim merkezleri ise kuş uçuşu yaklaşık 1.810 m mesafede Beyazaltın Mahallesi, yaklaşık 3.180 m mesafede Kozlubel Mahallesi ve yaklaşık 5.450 m mesafede Gündüzler Mahallesi’dir. Santral sahasına en yakın konut ise santral sahasının en yakın sınır noktasının kuzey batı istikametinde ve kuşuçuşu yaklaşık 1.450 m mesafede Beyazaltın Mahallesi dahilinde bulunuyor.

Bugün murat imzanı bekliyor!

murat özdemir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI: ESKİŞEHİR'DE TERMİK SANTRAL'E HAYIR». murat ve imza atan diğer 505 kişiye katıl.