KISIRLAR ORMANLARI İMARA AÇILMASIN

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

20.05.2020 Tarihinde Muğla'nın Milas ilçesi Kısırlar-Karapınar- Kuzyaka yerleşim yerleri arasında kalan ormanlık bölgede yangın çıkmış ve 50 hektarlık alan yanmıştır.

Bu bölgenin son yıllarda cazibesi artmış ve birçok konut yapılmaktadır. Ülkemizin birçok bölgesinde kötü emsalleri olduğu cihetle- ki bunun en yakın örneği Güvercilik Pina yarımadasıdır-  sözkonusu yanan alanın imara açılması mutlaka önlenmelidir.

Dörtyol köyleri olarak da anılan bölge Kısırlar, Karapınar, Kuzyaka, Balcılar, Hasanlar, Demirciler, Beyciler, Söğütçük ve Alaçam köylerinin oluşturduğu doğal bir plato konumundaki bu alan eski uygarlıklarında yerleşim yerlerinden biri olmuştur. M.Ö. V. yüzyılda kurulan KiLDARA antik kenti de buradadır. Geniş ve verimli bir ovayı çevreleyen kızılçam ormanlarından oluşan bu bölgenin temiz havası, doğal ürünleri , kırsal yaşamın özelliklerini devam ettirmesi ve Bodrum'a sınır olması vb. etkenlerle bu bölgeye olan talep artmıştır. Son yıllarda bu güzellikleri yaşamak isteyen birçok kişi arazi satın alarak konut yapmaya devam etmektedir.

Çıkan yangının yine bir imar amaçlı olduğuna dair bölge halkında bir endişe vardır. Yangının aynı anda 5 ayrı yerden çıkması da bu endişeleri somut hale getirmektedir. Bu endişeleri gidererek burada bir konut yoğunluğuna imkan vermemek  yöneticilerin en asli görevlerinden birisidir. Bu nedenlerle yanan alanın mümkün olan en kısa sürede ağaçlandırılarak tekrar doğaya kazandırılmasını ve sözkonusu yanan bölgenin imara açılmamasını istiyor ve siz değerli katılımcıların desteğini bekliyoruz.

MİLAS DÖRTYOL KÖYLERİ DAYANIŞMA PLATFORMU