SAĞLIK BAKANLIĞI USTA HACAMAT UYGULAYICILARINA SERTİFİKA VERSİN VE DENETLESİN.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Geleneksel tıpta çok önemli bir yeri olan hacamat ve sülük terapisi gibi uygulamaların faydaları günümüzde kanıtlanmış olup, Sağlık Bakanlığı böyle kıymetli uygulamaları yaygınlaştırmak amacıyla Geleneksel Tıp ve Tamamlayıcı Tıp Uygulamaları Yönetmeliği'ne göre Bakanlığın hazırladığı sertifika programlarına sadece tıp doktorları ve diş hekimleri katılabilmektedir. Yüzyıllardır bu uygulamaların sürekliliğini sağlayan ve işinin ehli olan hacamat ustalarına sertifika verilmemekte; hatta 1219 Sayılı Kanuna göre suçlu görülmekte ve izinsiz hekimlik yapma suçuyla yargılanmaktadırlar. Bu ehil hacamat uygulayıcılarının hiçbir zaman hekimlik iddiaları olamaz. Onlar sadece halk arasında yaygın olan faydalı bir uygulamayı sürdürmektedirler. Bu sebeple insanlara hizmet etmek isteyen ancak malum kanun karşısında suçlu konumuna düşen ehil hacamat uygulamacılarına Sağlık Bakanlığınca sertifika verilmesi için bir düzenleme yapılması ve insanların mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz.

Bugün Gönül imzanı bekliyor!

Gönül Avcı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Cumhurbaşkanlığı: SAĞLIK BAKANLIĞI USTA HACAMAT UYGULAYICILARINA SERTİFİKA VERSİN VE DENETLESİN.». Gönül ve imza atan diğer 616 kişiye katıl.