Obezite Cerrahisi Desteği İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Bilindiği gibi Obezite kişileri ve toplumu etkileyen, birçok hastalığa sebep olan, insanların dışlanmasına neden olan, intiharlara, psikolojik çöküntülere ve diğer vahim olaylara neden olan, dünyada kanserden sonra en kötü ikinci hastalık olan bir hastalıktır. Obez kişiler aşırı kiloludur ve kilolarından dolayı çok büyük problemlerle karşılaşırlar. (Diabet, Tansiyon, Kanser, Organ Yetmezliği, Psikolojik rahatsızlıklar, Sosyal Dışlanma...)

Obezite hastaları tüm dünyada toplumdan ve sosyal hayattan dışlandıkları için çok büyük psikolojik bozukluklar ve sıkıntılar içinde yaşamaktadırlar.

Nitekim kampanyayı düzenleyen bendeniz de obezite hastasıdır ve kilolarından dolayı Tip 2 Diyabet tehlikesiyle yaşamaktadır. Ayrıca toplumdan da dışlandığı için de soyutlanmıştır.

Biz obezite hastaları olarak devletimizden şunları talep etmekteyiz:

1-) Ameliyatsız yöntem olarak ta bilinen MİDE BALONU tedavisinin tekrar SGK ödeme kapsamına alınarak, eskiden olduğu gibi ücretsiz bir şekilde devlet hastanelerinde uygulanması,

2-) Obezite Cerrahisi kapsamında yapılan ameliyatların SGK tarafından ödenmesinin sağlanması, (Şu anda sadece vki’si 40 ın üzerinde olanların ödemesi yapılmakta, ancak vki’si 35-40 arası olanlara ödeme yapılmıyor!)

3-) Ülke çapında Obezite ile mücadeleye başlanması ve Obezlerin topluma kazandırılmasının sağlanması,

4-) TV, gazete ve diğer medya araçlarında Obezlerin dışlanması gereken insanlar değil, toplumla bütünleştirilmesi gereken insanlar olduğuna dair yayınların yapılması.

Ülkemizde sayısı 10 milyondan fazla olan Obezlerin devletimizden başlıca talepleri bunlardır. Lütfen sesimizi duyun ve isteklerimizi yerine getirin. Bir çok obezite hastası sırf SGK’nın tedavi masraflarını ödememesi sebebiyle maalesef ölüme varan vahim durumlarla karşı karşıya kalmaktadır. Bu insanlık dramına son vermek elinizdedir.

Saygılarımla

A.Bedirhan SAĞIR

Bugün Ahmet Bedirhan imzanı bekliyor!

Ahmet Bedirhan SAĞIR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Cumhurbaşkanlığı: Obezite Cerrahisi Desteği İstiyoruz». Ahmet Bedirhan ve imza atan diğer 64 kişiye katıl.