İETT öğrencilerden 5 lira indirimli İstanbulkart güncelleme ücreti almasın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

İETT'nin öğrencilere verdiği toplu taşıma araçlarında ücret ödemeyi sağlayan "indirimli İstanbulkart"ın yeni yılda kullanılması için aktivasyon mecburiyeti var ve bu işlem için 5 lira alınıyor.
İstanbul'da 4 milyon öğrenci var ve tüm öğrenciler aktivasyon işlemi için online işlem merkezlerine yönlendiriliyor.
İETT, bir tuşla yapılan işlem için öğrenci başına 5 lira alarak toplamda 20 milyon liralık bir haksız kazanç elde ediyor.
İETT'nin, toplu taşıma kullanıcılarına mecbur kıldığı İstanbulkart boş haliyle 10 liradan satılıyor. Bu uygulamanın hukuksuz olduğu İstanbul 1. Ticaret Mahkemesi tarafından daha önce karara bağlanmış olmasına rağmen boş kart için 10 lira, indirimli kartların kullanımının her yıl güncellenmesi için de 5 lira ücret alınıyor.
Bu haksız uygulamadan vazgeçilmesini, öğrencilerden aktivasyon ücreti alınmamasını istiyorum.

Bugün Arif imzanı bekliyor!

Arif Gündoğdu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C.Cumhurbaşkanlığı: İETT öğrencilerden 5 lira indirimli İstanbulkart güncelleme ücreti almasın.». Arif ve imza atan diğer 67 kişiye katıl.