Araç alım,satımlarında galerici olmayan sıradan vatandaşa sınırlama getirme.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Araç alım ve satımlarında aracı simsarları kaldırmak, galericilik yetkisi olmadığı halde araba alıp satanları engellemek adına devlet büyüklerinin bu konuya derhal göz atmasında yarar var. Lakin herkes araç sahibi olmak ister. Dünyanın hiç bir ülkesinde araçlar yaşlandıkça prim yapmazken Türkiye'de malesef yaşlanan araçlar prim yapıyor.

Örneğin;

2000 yılında 1993 model 7 yaşındaki Tofaş Araçlar ortalama 5 bin lira iken;

2017 yılında 1993 model 24 yaşındaki Tofaş Araçlar ortalama 10 bin lira civarında.

Bunun tek sebebi cebindeki parayı yasal olmayan şekilde değerlendirerek araç alım satım işinde kullananların ard arda elden ele kar marjı yükleyerek maliyet yükseltmesidir.

Türkiye harici diğer ülkelerde sıradan vatandaşlar yeni üretilen araçlara sahip olabilirken, Türkiye'de sıradan vatandaşlar, 1990 model bir araç sahibi dahi olamıyorlar.

Devlet büyüklerimiz bu konuda, vatandaşımıza yılda sadece 1 kez alım satım ve vekalet hakkı ile sınırlandırma koymalı. Aksi halde cebine 20 bin lira koyan herkes (çakma) galerici olup, araçlar üzerindeki maliyeti günden güne aşırı derecede artırıyorlar.

Bu kampanyaya sıradan vatandaşlar ve zengin vatandaşlar da dahil herkes destek olmalı. Lakin zengin sadece kendini değil, komşusunu, eşini, dostunu, arkadaşını da düşünmek zorundadır.

Bugün İsmail imzanı bekliyor!

İsmail SAÇAK bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Cumhurbaşkanlığı: Araç alım,satımlarında galerici olmayan sıradan vatandaşa sınırlama getirme.». İsmail ve imza atan diğer 9 kişiye katıl.