Öğrenim Kredisi Borçlarının Silinmesi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 2.500.

Bu yılın Temmuz sonu itibari ile 1 milyon 156 bin 832 genç, ‘öğrenim kredisi’ nedeniyle borçlu durumda. Bu kişilerin toplamda aldığı para 11 milyar 899 milyon 7 bin 628 TL iken, ödenmesi gereken toplam miktar ise 13 milyar 158 milyon 657 bin 537 TL.

Her yıl üniversitelerimizden yüz binlerce öğrencimiz Kredi Yurtlar Kurumu'nca verilen katkı ve öğrenim kredisi borçlarıyla mezun olmaktadır. Öğrencilerin bu borçları, mezuniyetten 2 yıl sonra geri ödemeye başlamaları gerekmektedir. Kredi ödemelerini erteleme imkanı yok ise aylık yüzde 1.40 oranında gecikme zammı uygulanmaktadır.

Türkiye'deki 3 milyonu aşkın işsizden 947 bini üniversite mezunu. Genç mezunların iş bulma sıkıntısına bir de devlete olan kredi borçları yük olmamalıdır. Bu nedenle bu krediler karşılıksız olmalıdır.

Bu borçların silinme durumu yok ise de en azından ödemelerin 10 yıllık gibi bir süreye yayılarak, faizsiz şekilde ödenmesi sağlanmalıdır.

Bugün Kadir imzanı bekliyor!

Kadir Şahin bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Cumhurbaşkanlığı : Öğrenim Kredisi Borçlarının Silinmesi». Kadir ve imza atan diğer 2.097 kişiye katıl.