Devlet memuru olmak için yaş sınırı esnetilsin, 40 yaş üzeri de memur olabilsin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev almak için pek çok kurum 30 veya 35 yaş üst sınırını uygulamaktadır. 40 yaşına kadar özel sektörde çalışmış, ulusal ve uluslararası pek çok projede başarılar göstermiş kişiler de toplumda bulunmaktadır. Özel sektör iş  deneyimleri ile, 40 yaş sonrasında Kamu kurum ve kuruluşlarında ilk kez çalışmaya başlamak isteyen kişilerin de memur olabilmelerinin önünün açılması gerektigini düşünüyorum. Devlet kurumlarında mesleğinde pek çok farklı alanlarda bilgi birikim, deneyim sahibi kişilerin de görev almasıyla birlikte ülkemizin daha ileri gitmesinde öncü ve faydalı çalışmalar yapabileceği kanaatindeyim. Yeni mezun genç beyinlerle,  özel sektörde çalışmış ve mesleğinde deneyimli, başarılı kişilerin birlikte çalışmasıyla  kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin ve ortaya çıkarılacak yeni projelerin başarısının daha ileri noktalara taşınabileceğini düşünüyorum. Nacizane tavsiye ve bu durumda olan bireylerin haklarının da korunması  için bir öneri olarak sunulmaktadır. 2018 kpss  sonrası kamuya alınacak memur ilanlarında dikkate alınması dileğiyle saygılarımla arz ederim.

Özet : Bu imza kampanyasıyla arz edilen talep; mevcut devlet kadrolarında, bağlantılı kuruluşlarda ve yeni kurulacak kurumlarda lisans ve y.lisans mezunu memurların görev almasında kpss şartı aransa bile yaş sınırı aranmamasıdır.

Bugün Buket imzanı bekliyor!

Buket D. bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Cumhurbaşkanı, TBMM: Devlet memuru olmak için yaş sınırı esnetilsin, 40 yaş üzeri de memur olabilsin». Buket ve imza atan diğer 5 kişiye katıl.