Hastalığımın teşhisi ve tedavisi için ACiL desteğine, imzana ihtiyacım var!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Teshis edilmedigi icin uygun tedavi de sağlanamayan hastalığım hızla, günbegün ilerliyor. Tüm eklemlerimde(total kalca ve diz eklmleri,bilekler, dirsekler, el ve ayak parmak eklemleri,omurga, boyun ve diger kıkırdaklarımla birlikte bag dokularda vs. oluşan sorun sebebiyle, sizin gün içinde rutin olarak yaptığınız hareketleri yapamaz oluyorum. Bagli bulundugu kemiklerde de çok siddetli agri oluyor. Artık hastahaneye bile çoğu kez gidemiyorum. Devamında bag dokumda,tutulan bolgelerde sertlesme, mukozal kalınlaşma olustugu icin ornek olarak boğazımda bıraktığı krepitasyon,sertlik sebebiyle yutkunmak,su icmek bile zorlasti. Gözlerimde, göz kapaklarımda, damarlarım da vs.aynı sorunu yaşıyorum. Birçok poliklinige, doktora, profesore, üniversite hastanelerine başvurdum, kan tahlillerinde ve ekleme dair görüntülemelerde iltihabi bir imare görülmedigi için sorun olmadığı soyleniyor. Göz ve göz kapakları için ilaç kullaniyorum Ama temel sorun bilinmedigi icin onlarda fayda etmiyor ve ilerlemeyi durdurmuyor. Damarlar için kan sulandirici ilaç recete edildi ve hepsi aynı sebepten. Baştan bugüne kadar, ya yanlış teşhis ya da "Bizlik bir şey değil. Başka bölüme gidin.Bunu biz araştıramayız. ... " gibi sözlerden, ağrı kesici reçetelerinden ve kaderime terkedilmekten başka bir sonuç alamadım. Durumu daha da dramatize etmek ya da kimseye bir herhangi bir kasıtla yazmıyorum, sadece olan biten bu.

Bir ortopedist, bugune kadar hicbir sorun yok denilen eklem mr'ında bazı sorunlar gördü ancak ve alanı gereği işin mekanik/ameliyat kismiyla ilgilenebilecegini, nedeninin arastirilmasiyla ilgilenemeyecigini belirtti. Ayrica genelde hep soylenenin aksine Mr goruntilerinin kıkırdak dokusuyla ilgili gerekli bilgiyi vermedigini belitti.

Kollektif tıbbî bir çalışma ve detaylı değerlendirme ile teşhis için tabiriyle biraz kafa yormayı denemelerini bekler ve isterdim.

Bu sorunum sebebiyle egitim ve is hayatım yarım kaldı. Zaten bir hayatım kalmadı; acıdan, ağrıdan ve bu ölümun tamamlanmasını beklemekten ibaret oldu. Ülkemizde yasal olsaydı, ötenazi talep ederdim. Çünkü acıya dayanmaya çalışmaktan, genç bir insan olarak yaşamaktan mahrum kalmaktan çok yoruldum. Bu cümleleri bana üzülmeniz veya acımanız amacıyla yazmıyorum. Günlüğüme iç döker gibi bir samimiyetle yazıyorum.

Benim gibi birkaç kişi olsaydı belki üzerinde dururlardı. Nadir hastalıkların teşhis ve tedavisinde bu yüzden gelişme sağlanamadığını fikrindeyim. Bilim bu kadar olamaz, bilim sınırsızdır. Belki bir patolojik araştırma gerekiyor yada düşünüldüğünde arastirilabilecek ve bulanabilecek bircok imare olduğunu düşünüyorum. Belki, çok yakında olan verilerin üzerine gidilse erken donemde yapılan bir tedaviyle yonetilebilecek bir hastalıktı.

Devlete, insanlığa ve hekimlere sesleniyorum; Bir yerde hastalığımın teşhisi ve tedavisi(ilerleyisinin durdurulması) mümkün olabilir.
Bu ülkede bu mümkün olmayacaksa, devlet yonetimi ve hekimlerin iş birliğiyle yurtdışında gerekli sağlık kuruluşuna yönlendirilmeyi ve gonderilmeyi talep ediyorum.

Ciddiye alınmam için kalıcı olarak daha ne kadar kötü olmam gerekiyor?..

Burada bir insanın hayatıyla birlikte, belki bilim açısından yeni bir hastalığın keşfi bile söz konusu olabilir. Ne yazık ki ülkemdeki sevgili hekimler, bununla ilgilenmiyorlar ya da nasıl yapabileceklerini bilmiyorlar.

Benim yerimde siz de olabilirdiniz, olabilirsiniz.

Zaman aleyhime işliyor. Bir insan, tek başına, daha fazla ne yapabilir? Acil olarak desteğinizi bekliyorum.

Ümitle.

Bugün Didem imzanı bekliyor!

Didem Poyraz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN: Hastalığımın teşhisi ve tedavisi için ACiL desteğine,imzana ihtiyacım var». Didem ve imza atan diğer 1.235 kişiye katıl.