Kampanya Kapatıldı

Bu kampanya 29 destekçiye ulaştı

2016 yılının sonun da Kosgeb tarafından başlatılan esnafa nefes aldıracak kobi kredilerine başvuran yaklaşık 250 bin esnaftan 15 inine dağıtılması duyurulan destek, bankaların esnafa çıkardığı sorunlardan dolayı eksik kalmıştı,şimdi ise buna 2017 de de devam edeceği söylenerek yapılan yeni başvurular sonrası 460 bin civarı bir hak oluşturularak esnafa 20-50 bin tl arası bir kredi imkanı sunulmuştur.Fakat şahsen bana da çıkan bu kredi için bankalara gittiğimiz de ağız birliği yapmışcasına aynı şeyleri söylemektedirler.Ya icraya düşmüş borcumuzın olmayacağı ya takipte olmamamızdan tutun da sicilinize,vergi sgk borcu olmamasına kadar bir sürü şartı önümüze koyup üzerine de devletin faizi karşılayacağını fakat ana para içinse bankaların bu riski alamayacağı anlatıp sizi gerisin geri gönderiyorlar.Şimdi soruyorum ben bir esnaf olarak bundan 7-8 ay öncesine kadar bütün ödemelerimi düzenli yapabilirken sonrasın da bozulan işlerimiz yüzünden bu hale düşmüşüz,zaten varolan borçlarımızı ödemek ya da yaşadığımız para sıkıntısını aşmak için devletin kosgeb aracılığıyla yaptığı bu desteği almak istiyoruz.Ülkemizin bi süredir yaşadığı sıkıntılarının yükünü çeken esnaf bu krediye bel bağlamışken kaç tane temiz borçsuz esnaf bulupta bu krediyi dağıtabileceksiniz.460 bin çarpı 4 dediğimiz de yaklaşık 2 milyon insana verilen bu umudun karşılıksız kalmasının faturasını kim ödeyecek.Hükümet esnafına yardım yaptığını düşünürken yaşanan bu sorunlar karşısın da insanların hakların da hala iyi düşüneceklerinden nasıl emin olabilicek.İyi niyetle yapılan bu iş Bumerang gibi dönüp dolaşıp başa bela olmayacakmıdır.

Sonuç olarak bu kredilerin insanlara verilen bir umut,kendilerini toparlamaları için verilen bir şans olduğu unutulmadan, esnafa zorluk çıkarılmadan ya Devlet tarafından bankalara anapara güvencesi verilerek dağıtılması ya da bankalarla problemleri olan vatandaşların bu krediyi Devlet bankalarından dağıtılması şeklin de bir yol bulunmalı ve yüzbinlerce gözü kulağı bu kredi de olan insanların alacağı söylenen nefes sağlanmalıdır.

Bugün Engin imzanı bekliyor!

Engin Yıldız bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN - cumhurbaskanligi@tcbb.gov.tr : KOSGEB KREDİSİ DEVLET GÜVENCESİN DE ŞART ARAMAKSIZIN HAK SAHİPLERİNE DAĞITILSIN!!!». Engin ve imza atan diğer 28 kişiye katıl.