Noterlerde çalışan personellerinde bakanlık veya noterler birliği kadrosuna alınması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.
T.C. Cumhurbaşkanı ve tarafına Canli Metin bu kampanyayı başlattı

Türkiyede 5.000 üzerinde noter personeli bulunmaktadır. (Katip- Hizmetli- Hukuk personeli v.b) Fakat bu personellerin kamu işi yürütürken iş güvencesi bulunmamaktadır. En basit örnek; görevli olduğu noterlik dairesine yeni bir noter ataması yapıldığında yeni gelen noter isterse 1 personelin ihbar tazminatını ödeyerek diğer tüm personelin kıdem tazminatını ödeyerek sorgusuz sualsiz işten çıkarabilmektedir. Bu sektörde yaşı genç olanlar işsiz kaldığında bir şekilde iş bulabilmekte ancak yaşı 40 ve üzeri olduğunda iş bulması oldukça zorlaşmakta geleceğe asla güvenle bakamamaktadır. Yani iş güvencesi noterin iki dudağı arasında kalmaktadır. Keyfi işten çıķarmalar çok fazla olmaktadır. Buna engel olunmalıdır. Onun dışında maaşlar da herhangi bir  düzen yoktur zam vermek konusuda noterin keyfiyetine kalmıştır ister verir ister vermez bu şartlarda noter çalışanları aşırı derecede mağdur edilmektedir. Bizlerde hem özluk hakkı hem toplu sözleşme hakkı kazanabilmek için adalet bakanlığının veya noterler birliğinin kadrosunda noterlerin insafına bırakılmadan çalışmak geleceğimize güvenle bakmak istiyoruz bu konuda siz devlet büyüklerimizden acilen yardım bekliyoruz lütfen sesimizi duyun ve noter personellerinin mağduriyetlerini gideriniz bizlerde insan gibi çalışmak istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.