0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Ortaöğretim, Ön lisans, Lisans mezunları 2017/2-2018/1 atamalarında kontenjan sayılarının arttırılmasını istiyor.

2016 KPSS puanıyla merkezi yerleştirme olan 2017/2 için geri sayım sürüyor.
Yerleştirmeler 14 Kasım 2017 tarihinde başlayacak ve yerleştirme kadroları belli olacak. Üniversite mezunu sayısı, üniversite sayısı ve üniversite kontenjanlar artarken kpss merkezi atama kontenjanları artmamaktadır. İşsiz KPSS mağdurları son iki atamada daha fazla kadro açılmasını istemektedirler.

Merkezi Atamalarda Kamu Personeli Alımları Yetersiz

Üniversite okuyan kişi sayısı da artıyor, üniversite sayısı da artıyor, üniversite kontenjanları da artıyor, üniversite mezunu sayısı da artıyor, işsiz sayısı da artıyor ama merkezi yerleştirmedeki kamu personeli alımları artmamaktadır. Aksine atama sayıları günden güne erimektedir. 100 bine yakın yapılan kurumsal kamu personeli alımlarında KPSS’ye dayalı atama kadroların azlığı dikkat çekmektedir. Kpss puanı sadece sıralama olarak kullanılmakta ve bu sebeple alınacak personel kamu kurumunun inisiyatifine bırakılmaktadır.

2016 Kpss sınavına giren kişi sayısı 6 milyon iken merkezi atama ile alınacak personellerin sayısının 5 bin olması sınava giren herkesi mağdur etmektedir.

Önceki yıllarda merkezi yerleştirmede tüm kamu kurumları dahil olduğu için, KPSS tercih kılavuzları merakla beklenirdi. Ancak son yıllarda yaygınlaşan kurumsal alımlar sebebi ile KPSS merkezi tercih işlemleri önemini yitirdi. Kamu kurumları daha çok kişiyi ilgilendiren (kişiye özgü) kurumsal alım duyuruları yayımlayabilmektedir. Merkezi allım dışında yapılan kurumsal alımların birçoğunda haksızlık olduğu bilinmektedir. Bu yüzden teknik hizmet gerektiren işler dışında kalan personelin kpss puanına göre istihdam edilmesini talep etmekteyiz

2016-2017 yılına ait merkezi atama sayılarını aşağıda yayımlıyoruz.

Eğitim seviyesi    Sınava başvuran     2016/2       2017/1      Toplam    Boş kontenjan
LİSANS                 1.231.479 kişi        1.148         1.521       2.669        3
ÖN LİSANS           1.357.10 kişi          752            885         1.637          0
ORTAÖĞRETİM    3.498.335 kişi        151            232         383            0

Toplamda sınava 6.086.824 kişi katılmış ve iki atamada 6 milyon kişi arasından sadece 4.689 kişi kamuda istihdam edilmiştir.

Zaten 2017'de kamuya verilen atama sayısı izni yarısından fazlası kullanılmıştır. Ve kpss puanı ile bölümünde dereceye giren kişiler atanamamış ve açıkta kalmıştır. Bunun dikkate alınması ve 2016 Kpss mağdurları olarak bu atama sayının arttırılmasını istemekteyiz.

Bugün seçkin imzanı bekliyor!

seçkin ahmetoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. BAŞBAKANLIK: 2016 KPSS ATAMA KONTENJAN SAYISININ ARTTIRILMASI İÇİN DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUZ.». seçkin ve imza atan diğer 79 kişiye katıl.