Petition Closed
Petitioning T.C. Başbakanlığı
This petition will be delivered to:
T.C. Başbakanlığı

DEVLET DESTEKLİ ''FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ'' İSTİYORUZ

Bahsedeceğim konu sadece benim için değil evlenmeyi düşünen her genç için çok önemli. Sevdiğiniz insanla hayatlarınızı birleştirmeyi düşünüyorsunuz bundan daha doğal ne istek olabilir? Türkiye'de maaş ve gelir durumları göz önüne alındığı zaman gerçekler aydınlığa çıkıyor. Düşünün aylık 1000 TL geliri olan bir genci göz önüne alalım. Bu genç binbir zorlukla evlendi evlenmek için de bir bankadan kredi çekti. Ev kurmak için gerekli olan miktar minumum 20.000 TL dir. Bu miktarın geri ödemesi de minumum 25.000 TL civarıdır. Bunu 60 ay vadeyle geri ödemeye mahkumdur çünkü gelir düzeyi ancak bu vade tutarını karşılayabilir. Bu tutar faiziyle birlikte aylık 416 TL civarıdır. Aylık 1000 TL olan gelirinden geriye 600 TL para kalır. 400 TL kadarını kiraya versin, tabi bu miktara nasıl bir ev bulabilir düşünün. Cebinde kalan 200 TL ile ne yapabilir? Beslenme ihtiyaçlarını mı karşılayacak, faturalarını mı ödeyecek? Sosyal ihtiyaçlarından bahsedemiyorum bile... Bu imkansızlıklar yüzünden evlilikte sorunlar başlayacak ve belki de evlilik bitecek. Alınan kredi de cabası. Ben devleti bu konuda evleneceklere yardım etmeye çağırıyorum. İran'da bile devlet evlilik kredisi vermekte. Devlet en az 25.000 TL tutarında, geri ödemesine 5 yıl sonra başlanacak ve 60 ay vadeyle faizsiz olarak ödenecek bir evlilik kredisi çıkartılmalı. Bu krediyi nikahını kıyıp gelen tüm gençlere vermeli. Devlet bunu en kısa sürede yapmalı ve sağlıklı nesiller yetişmesine yardımcı olmalı. Bu devletin en büyük görevlerinden biridir. Sizleri de bu konuda destek olmaya çağırıyor desteklerinizi bekliyorum.

Letter to
T.C. Başbakanlığı