Şeker fabrikalari özelleşmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Şeker fabrikalarinin özelleştirmesi  sadece binlerce insanımızın işsiz kalması, değil Şeker sektörünün özel sektörün insafına bırakılmasıyla gıda sektörünün önemli unsurlarından biri olan şekerin daha az üretilmesi, daha pahalı olmasını da getirir. Şeker ihtiyacının artık ithal ve nisasta bazli  şekerlerden karşılanması anlamına gelir. Pancardan üretilen ve hem tarım sektörüne hem de sanayi sektörüne katkı sağlayan yerli şeker yerine bu gün ne yazık ki nişasta bazlı şeker üretimi ve ithali teşvik edilmektedir.Bir cok ulkede nisasta bazli şeker  yasakken veya en buyuk ureticilerinin olduğu Abd de %8 ken  bizim ulkemizde   %15 e cikarildi. 5 yil sonunda bu fabrikarin ne olacagi da mechul ülkemizde bu sekilde   yok olan bir cok örnek var lutfen destek verin .Bir işe yarar mi bilmiyorum ama en azindan seyirci kalmak istemiyorum.Elimizden  geleni yapalim.

Bugün Tuğba imzanı bekliyor!

Tuğba karaca bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Başbakanliği: Şeker fabrikalari özelleşmesin». Tuğba ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.