Bireysel Silahlanma Yasaklansın

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Her gün medyada karşımıza çıkan cinayet haberleri gün geçtikçe artarak devam ediyor. Sormadan edemiyoruz; Bunca insanda neden ve nasıl silah var? Magandalar düğünlerde en mutlu günleri bile kabusa çeviriyorlar. Bir öğrenci bir öğretmeni kolaylıkla öldürebiliyor. Gözü dönmüş kişi sevgilisini internetten aldığı silah ile katledebiliyor. Tüm bu suçların caydırıcı cezalarının olmamasının yanı sıra, silahlara ulaşmanın kolaylığı ortalığın kan gölüne dönmesine sebep oluyor.

Bireysel silahlanmanın bir sebebi de insanların adalete olan inancını yitirmiş olmasıdır. Sistem bizi koruyamıyorsa bizim kendimizi korumamız durumu...
Bu sayede çoğu kişi silahlanacağı için sadece ölüm oranı artar ve kötünün hayata devam edip iyinin ölmesi şeklinde bir sonuç verebilir.

Silahın sadece güvenlik güçlerimizde bulunmasının sağlanmalı ve halkın silaha ulaşması engellenmelidir.

Tüfekle avcılık yasaklanmalı, yaban hayvanlarından korunmaya çalışan köylü için başka çözümler bulunmalıdır.
Bu konuda katı önlemler alınmalı ve caydırıcı cezalar ile karşılık verilmelidir.

Ortalıkta bu kadar silahlı kişi varken sevdiklerimizin canı daima tehlikede olacaktır.
Kamuoyunu bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum.

#BireyselSilahlanmayaHayır

Bugün Tuba imzanı bekliyor!

Tuba Demir bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Başbakanlık: Bireysel Silahlanma Yasaklansın #BireyselSilahlanmayaHayır». Tuba ve imza atan diğer 65 kişiye katıl.