Kampanya Kapatıldı

Suriyelilere vatandaşlık verilmesini #referandum ile halka sorun.

Bu kampanya 20 destekçiye ulaştı

Görsel medya aracılığı ile Suriyeli göçmenlere vatandaşlık verildiğine / verileceğine dair açıklamalara şahit oluyorum. Bu konudan oldukça rahatsızım. Suriyelilerin kamu düzenine ve toplumsal ahlaki kurallara uyum sağlayamadığını yaşayarak tescil etmiş bir vatandaş olarak ailem ve milletim adına tedirginim, aynı zamanda Suriyeli vatandaşların ülkeme kabûlünden sonraki süreçte ki yönetimsel hatalar ile ülkemin iç dinamiklerine verdiği kalıcı zararları ve yine hoşnut olmadığım T.C. vatandaşlarının, esnaflarının, öğrencilerinin bile sahip olmadığı bazı yasal haklara sahip olmalarının olumsuz etkileri görmezden gelememekteyim. Hangi bakış açısı veya hangi şartlarla olursa olsun vatandaşlık haklarının neden verilmesi gerektiğini anlamamaktayım. Tamamen şahsi kanaatim olan bu rahatsızlığımı bu platformdan sizlere aktarırken şunu önemle arz ederim ki dünyanın hangi kıtasında yada hangi ülkesinde olursa olsun mazlumun yanında olmak, destek vermek Türk milletinin zihniyetidir. Ancak vatandaşlık verilmesi çok farklı bir konu ve vasıf aranmaması yine çok anlamsız bir eylemdir. Buradan sesleniyorum. Değerli change org üyeleri, şeffaf bir şekilde paylaştığım hususta benim gibi düşünüyorsanız eğer bu talebimin yetkili makamlara ulaşabilmesi için lütfen destek olun. "Suriyelilere vatandaşlık verilmesi / verilmemesi konusunun Türk halkına sorulması için referandum istiyorum."

Bugün Can imzanı bekliyor!

Can Aygün bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Başbakanlığı: Suriyelilere vatandaşlık verilmesini #referandum ile halka sorun.». Can ve imza atan diğer 19 kişiye katıl.