Mevlidime dokunma!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Ankara’da 8 Ekim 2017 tarihinde yapılacak olan Bediüzzaman Mevlidinin iptal edilebileceği tarzında duyumların akabinde 6 Ekim'de sözlü olarak yapılan tebligat ile mevlid yapmamıza yasak getirildi. Öncelikle şunun altını çizmek istiyorum; Hangi gerekçeyle olursa olsun, isterse OHAL olsun, ister başka bir sebep olsun bir mevlidin iptal edilmesinin herhangi bir makul gerekçesi olamaz. Eğer mevlid iptal ediliyor ise, bu hesaba göre Cuma namazlarının da iptal edilmesi gerekir. Cuma namazlarında da Türkiye’nin birçok camiinde camiler doluyor, cemaat sokaklara taşıyor. Herhangi bir güvenlik gerekçesi olacaksa, aynı gerekçe orada da mevcut. Dolayısıyla bunu makul bir şekilde karşılamak mümkün değildir. Kaldı ki 1 hafta önce Bediüzzaman’ı anma ile alâkalı bir bir başka etkinlik, İstanbul’da kapalı bir salonda yapılmış iken, şimdi kalkıp mevlidin yapılmasına engel olmak hiçbir sözle ifade edilmeyen, can sıkıcı bir durumdur. Ankara’da mevlid organizasyonları ile ilgilenenlerin, mevlidle ilgili gerek bizim açımızdan, gerek emniyet açısından yapılması gereken her türlü meseleyi masaya yatırarak en ince detayına kadar konuşmuş, gerekli tedbirler alınmış, bizim ve emniyet mensuplarının yapması gerekenler tesbit edilmiş, buna göre de program ayarlanmıştı. Türkiye’nin her tarafına bu duyurulmuş ve binlerce insan mevlide gelmek için hazırlık yapmış ve 100’lerce otobüs tutulmuş, uçak biletleri alınmış iken mevlide 2 gün kala mevlidin iptali o ya da bu gerekçeyle ifade edilmiştir. Bu durum akıl ve izandan tamamen uzak ve anlaşılması güç bir meseledir. Bunu şiddetli bir şekilde protesto ediyoruz. Umarım bir daha bu tür yanlışlar sergilenmez.

Bugün Berfin Betül imzanı bekliyor!

Berfin Betül Karakoyun bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.c. Ankara Valiliği : Mevlidime dokunma!». Berfin Betül ve imza atan diğer 441 kişiye katıl.