Yaşanabilir bir toplum için gençlerin evliliğine sponsor olunmalı.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Bu günkü şartlarda en erken evliliğin erginlik çağı (akil-baliğ dönemi) sayılan ve resmi kanunlarda da kabul edilen 18 yaşın taban alınması en uygunudur. Erken evlilik, her şeyden önce gençlerin iffetlerini koruyan bir husustur. Özellikle bu fitne asrında bu konu çok daha önem arzetmektedir. Erginlikle Allah'ın insanda bir takım fizyolojik, psikolojik değişiklikler yaratması, artık bu işe başlanılabileceğinin işareti olmalıdır. Kişinin özel durumlarını, psikolojik ve biyolojik isteklerini; içinde yaşadığı toplumun karakterini ve çevre şartlarınını da dikkate alarak evlenme yaşını herkesin kendinin tespit etmesi daha uygundur. Ancak ergin olduktan sonra, sayılan durumları da gözeterek evlenmeyi mümkün olduğunca erkene almak, dinen de tıbben de tavsiye edilmiştir. Bizim isteğimiz gençlerimize, öğrencilerimize krediye, faize yönlendirmeden helal dairesinde okulu bitirip iş sahibi oluncaya kadar barınak ve temel ihtiyaçlarda destek sağlanmasıdır. Sözün özü toplumda sık sık görülen tacizi, fuhuşu, yasak ilişkileri, evlenmeden solan hayatları, intiharları ve benzeri ahlak dışı olayların azalması yolunda bir nebze katkısı olacağı aşikar talebimizi duyuralım kardeşlerim.

Bugün Sefa Furkan imzanı bekliyor!

Sefa Furkan DEMİR bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Yaşanabilir bir toplum için gençlerin evliliğine sponsor olunmalı.». Sefa Furkan ve imza atan diğer 148 kişiye katıl.