Erkekler için adalet istiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

6284 sayılı ''Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi'' dair kanunun 8. maddesinin 3. bendinde ''Koruyucunun tedbir kararı verilebilmesi için, şiddetin uygulandığı hususunda delil veya belge aranmaz. Önleyici tedbir kararı,geciktirilmeksizin verilir.Bu kararın verilmesi, bu kanunun amacını gerçekleştirmeyi tehlikeye sokabilecek şekilde geciktirilemez'' ibaresi bulunmaktadır. İnsan haklarına aykırı ve insan onurunu zedeleyici bu madde nedeniyle birçok erkek ve aynı zamanda birçok baba hiçbir şiddet eğilimi göstermediği halde boşanma davası sürerken veya sonrasında uzaklaştırma cezasına mahkum olmaktadır. Sadece ama sadece ''KADININ TALEP ETMESİ '' durumunda; hiçbir delile veya belgeye bakılmadan mahkemelerce erkeklere uzaklaştırma cezası verilmektedir. 6284 sayılı kanunun bu maddesinin sözkonusu kanundan çıkarılmasını talep etmekteyiz.

Bugün Onur imzanı bekliyor!

Onur Biçer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve T.C Adalet Bakanlığı: Erkeklere adalet istiyoruz». Onur ve imza atan diğer 545 kişiye katıl.