Çocuklar Dilendirilmesin

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

Ülkemizde de sokaklarda binlerce çocuk, belki de çoğu kendi ailesinden koparılarak dilendiriliyor. Dilendirilen bir çocukla karşılaştığımızda ne yapacağımızı bilmeden, bir şekilde bizler de bu ağır insanlık suçuna ortak oluyoruz, maalesef. Ülkemiz de dilencilik suçunun "Kabahatler Kanunu" kapsamında küçük bir yaptırımla cezalandırılması ve çocukları dilendirenlerin yakalanıp Türk Ceza Kanununun 229. maddesine göre cezalandırılmasındaki yetersizlik, bu suçun işlemesinde her geçen gün artışa neden oluyor. Üstelik yasalarda tanımlanan cezalardan kurtulmak için çocukların eline verilen kağıt mendil, su, gibi objelerle; durum, sanki çocuk satış yapıyormuş gibi gösteriliyor.

Dilendirilen çocuklar, " korunma ihtiyacı olan ve suça sürüklenen çocuklar " kapsamına alınmalı. Çocukları dilencilik suçuna itme suçu, "insanlık suçu" olarak kabul edilip en ağır cezalarla karşılansın ki; suç, cezasının caydırıcılığı ile kendiliğinden büyük ölçüde ortadan kalksın. Çocukları dilencilik yapmaya zorlayanlar, bu çocukların akrabaları dahi olsa; çocuklar kendilerini dilencilik yapmaya zorlayanlardan alı konularak yetiştirilme yurtlarına alınsın ve topluma kazandırılsın.

Bugün Oya imzanı bekliyor!

Oya Çimer bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: Çocuklar Dilendirilmesin». Oya ve imza atan diğer 1.085 kişiye katıl.