Mardin ve diğer Güneydoğu illerinde anız yakımının durdurulması

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Anız yakılması; en başta hava kirliliğine, yar altında ve yer üstünde canlıların ölümüne sebep olarak ekosistemin bozulmasına ve onların yaşam haklarına tecavüz edilmesine, şehirlere gelen küller dolayısıyla hijyenin bozulması; alt ve üst solunum yolu hastalığı olan kişilerin sağlığının tehdidine, ev ve ofis gibi ortamların kirlenmesi dolayısıyla iş gücü ihtiyacı artmasına, ortaya çıkan dumanların; yollardaki sürücülerin görüş açılarının kaybolmasına, atmosfere zarar verilmesine, diğer tarım ürünleri ve ağaçlara zarar verilmesine ve daha sayılamayan birçok zarara sebep olmaktadır. Çözümü için yetkili kişilerin anız yakımına yönelik cezaların artırılması yönünde gerekirse arazinin süreli olarak kullanımının önlenmesi, anız yakımının getireceği kârdan daha fazla para cezası uygulanması sağlanmalıdır. Çiftçiye anız yakılması yerine geçecek yöntemlere dair destek de verilebilir.

Bugün Eren imzanı bekliyor!

Eren Savuncu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Mardin ve diğer Güneydoğu illerinde anız yakımının durdurulması». Eren ve imza atan diğer 75 kişiye katıl.