Harput'a 80 milyon TL lik külliyenin yapımı durdurulsun!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Elazığ'ın tarihsel serüvenine tanıklık etmiş, kentin inanç ve kültür değerlerini yansıtan bölgesi Harput'a diyanet külliyesi yapılması planlanmaktadır.

İhalesi yapılan Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi içerisinde; kongre merkezi, eğitim binaları, seyir kulesi, araştırma merkezi, kütüphane, çok amaçlı konferans salonları, eğitim sınıfları, sosyal alanlar, spor sahası, konaklama birimleri, restoran ve kafe bulunacak. Kompleks yapı 8 bin 600 metrekarelik alana inşa edilecek ve maliyeti 80 milyon TL’yi bulacak.

Projeye ait görseller gösteriyor ki; bölgede daha önce inşa edilen "Harput Hünkar Konağı" gibi bu proje de bölgenin mimari mirasına zarar verecek niteliktedir.

Harput bir kentsel sit alanıyken bugün Harput'a bu ölçekte bir beton yığınını layık görmek tarihi mirasa saygısızlıktır.

Tarihi dokunun reddettiği bu projenin de benzerleri gibi işler duruma gelmesi mümkün değildir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durum gerekçesiyle alınan tedbirlere rağmen bu projenin hayata geçirilmesi kabul edilemez!

Projenin durdurulmasını talep ediyoruz.

Uluslararası Harput Diyanet Külliyesi ile ilgili Haber Yazısı

Diyanet Külliyesi’ne 80 milyon okula gelince ‘tasarruf’ tedbiri Haberi

Bugün Rüveyda M imzanı bekliyor!

Rüveyda M Kaplan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Harput'a 80 milyon TL lik külliyenin yapımı durdurulsun!». Rüveyda M ve imza atan diğer 111 kişiye katıl.