ALTINOVA DENİZİNDE MADEN ARAMAYA DUR DEYİN!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.500.

ALTINOVA DENİZİNDE MADEN ARAMAYA DUR DEYİN!
IŞIKLAR SAHİLİ, ALTINOVA DENİZİMİZİ HEP BERABER SAVUNALIM!
Deniz kumunda maden aramak kıyı erezyonunu had safhaya çıkarmanın yanında; denizde dibe bağlı yaşamı yok ederek ekolojik bir felaketi de beraberinde getirir. Balıkesir’in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde deniz içinde toplam 21.712,47 Ha’lık alanda Demir Cevheri (Manyetit) arama ve çıkarma faaliyeti yapmak için başvuran İzmir Aliağa merkezli “Densan Madencilik San ve Tic A.Ş “adlı firmanın projesini değerlendiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ÇED süreci başlatıldığını 17 Eylül tarihinde duyurdu.
Proje kapsamında, Altınova sahillerinde, Öğretmenler Sitesi önünden başlayarak, Sarımsaklı'ya kadar yaklaşık 15 kilometre alanı kapsayacak olan ve yazlık sitelerin yer aldığı kıyılarda, konutlara 50-350 metre mesafede demir madeni arama-çıkarma izni talep ediliyor. Bu faaliyet sırasında gemiye monte edilen Jet pompası yardımıyla denizdeki sulu kumun emilerek çekilmesiyle deniz dibi alt üst edilip, canlı yaşamı yok olurken, deniz tabanında meydana gelecek değişimler yüzünden Altınova kıyı kesiminde yaklaşık 30 yıldan bu yana devam eden kıyı erozyonu daha da artacaktır.
Ülkemizde madenciliğin yarattığı yıkımlar ortadayken, sahilin bugünkü yapısının bozulması Altınova ekonomisini de olumsuz etkileyecektir. Ege sahillerinin en el değmemiş bölgesinde, yüzlerce ailenin yazın şehirlerden kaçıp nefes aldığı, emekli insanların kışın da huzuru bulduğu Altınova’da, hem de denizde böyle bir madencilik faaliyetine göz yumulması, kabul edilmesi, izin verilmesi düşünülemez.
Çevre Bakanlığının bu projeyi iptal etmesini, Altınova denizini biz sahiplerine bırakmasını istiyoruz.
Buradan Şirket yetkililerine sesleniyoruz: Denizimizde Maden aramanızı ve ışıklar sahilimizi katletmenizi istemiyoruz.
Türkiye'yi, Ege'yi, denizi, tabiatı seven yaşam dostları, gelin hep birlikte imza kampanyasını destekleyelim geleceğimize sahip çıkalım.

Bugün cemil imzanı bekliyor!

cemil Tosunoğlu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı cevrevesehircilikbakanligi@hs01.kep.tr Çevre ve Şehircilik Balık: ALTINOVA DENİZİNDE MADEN ARAMAYA DUR DEYİN!». cemil ve imza atan diğer 1.359 kişiye katıl.