Kampanya Kapatıldı

Dr. Yavuz Dizdar: Meyve suyu nektarına ÖTV getirilmesi kabul edilemez

Bu kampanya 17 destekçiye ulaştı

ÖTV yasasına torba yasanın 81. Maddesi ile getirilen düzenleme ile,

“4760 sayılı kanun ekinde yer alan (III) sayılı listenin ,(A) cetveline Türk Gümrük Tarife Cetvelinin 2202.10.00.00.12 GTİP numarasında yer alan “Meyveli gazozlar” isimli mal eklenerek meyveli gazozların, 2202.10.00.00.19 GTİP numarasında yer alan1 “Diğerleri” isimli mal eklenerek enerji içecekleri ve meyve suyu özelliği göstermeyen çeşitli içeceklerin (limonatalar hariç) % 25 oranında OTV ye tabi olması ile

denilerek meyve suyu özelliği göstermeyen içecekler, ki Meyve Suyu Endüstrisi Derneği (MEYED) Başkanı bu içeceklere meyve suyu nektarlarının da dahil olduğu belirtmiştir, özel tüketim vergisine kapsamına alınacaktır. Konuyla ilgili Dr. Yavuz Dizdar'ın Hürriyet gazetesinde çıkan demeci şu bağlantıdan okunabilir. http://www.hurriyet.com.tr/dr-yavuz-dizdar-meyve-suyu-nektarina-otv-geti-40640407

Gazlı içecekler ve enerji içeceklerinden bu tarz vergi alınması uygundur ancak meyve nektarının bu kapsamda değerlendirilmesi hem üretici/çiftçi hem de tüketici aleyhine olan bir durumdur.

Bugün Ali imzanı bekliyor!

Ali Koramaz bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.B.M.M.: Dr. Yavuz Dizdar: Meyve suyu nektarına ÖTV getirilmesi kabul edilemez». Ali ve imza atan diğer 16 kişiye katıl.