Bu vahşete dur de! Tecavüzcülere İdam istiyoruz!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Kopmutanlığı verilerine göre son 15 yılda 241 polis, 91 asker, 17 özel timci, 15 korucu, 45 gardiyan tecavüzden yargılandı. Fakat hiçbiri ceza almadı. Ayrıca kadınları istismar eden erkeklerin yüzde 83’ünü de eşler oluşturuyor.

Tecavüze uğrayanların yüzde 50’si 18 yaş altında ve bunlardan yüzde 10’u erkek çocuktur. 5–10 yaş arası çocukların yüzde 55'i ensest mağdurudur. 10–16 yaş arası çocukların yüzde 40’ı ensest mağdurudur.

'Her yıl 10 bin kadın tecavüze uğruyor'

2009-2011 yılları arasında toplamda 29 bin 980 tecavüz suçu işlendi. Bu tablo her sene ortalama 10 bin kadının tecavüze uğradığını ve bu tecavüzlerin çoğunun toplu tecavüzler olduğunu göstermektedir. Bu sayılar sadece adli mercilere yansımış olanlardır. Kadınların taciz ve tecavüz sonrası korkup sustuklarını, susturulduklarını, faillerin cezasız kalacağını bildiklerinden dolayı çoğu zaman intihar ettiklerini düşünüldüğünde ise, bu sayıların aslında en az ikiye katlanması gerektiğini görmek mümkün. Son zamanlarda ise daha bebek yaştaki kız çocuklarımıza dokunur oldu bu kirli eller. Daha dün Eylül bugün Leyla. Küçücük bedenlerine işkenceler yapıldı ve öldürüldüler. Tüm bunların sebebi malesef kanunların caydırıcı olmayışı. Lütfen yardım edin el birliği ile bu işe bir son verelim..

Bugün Gürkan imzanı bekliyor!

Gürkan Kara bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.B.M.M: Bu vahşete dur de! Tecavüzcülere İdam istiyoruz!». Gürkan ve imza atan diğer 165 kişiye katıl.