Akaryakıttaki ÖTV kaldırılsın.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 5.000.

Akaryakıt üzerinden alınan ÖTV kaldırılmalı ya da makul bir düzeye çekilmelidir. Dışa bağımlı olduğumuz akaryakıt, dövizdeki artışlar sonucu artık cep yakar hale gelmiştir. Varil fiyatı 2016’da 100 usd’den 30 usd’lere indiğinde akaryakıt fiyatları aynı oranda inmedi. Ancak kurda ya da varil fiyatlarında yaşanan artışlar gecikmesizin akaryakıt fiyatlarına yansıtılıyor. Devlet fırsatçılık yapıyor.

1999 depremi sonrası hayatımıza giren ve geçici olacağı söylenen ÖTV yaklaşık 20 yıldır karabasan gibi hayatımızda. Ben hep 100 TL alıyorum zam beni etkilemez ya da arabası olanlar düşünsün banane diyen vatandaşlar, bu zamlar size ulaşım maliyeti olarak, pazardaki meyve sebzeden çocuğunuzun servis ücreti olarak dönecektir. Akaryakıt üzerindeki Ötv ya kaldırılsın ya da sabit bir tutar olarak alınsın, litre başına 1 TL gibi.

Bugün Osman imzanı bekliyor!

Osman mandacı bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «T.B.M.M: Akaryakıttaki ÖTV kaldırılsın.». Osman ve imza atan diğer 2.624 kişiye katıl.