Tıbbi Amaçlı CBD Yağının Yasallaşmasını İstiyoruz

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 200.

Sadece kenevir bitkisinden elde edilebilen ve bu sebeple ülkemizde satışı ve kullanımı yasalara takılan "cannabidiol" kısa adıyla CBD etken maddesinin yağı birçok gelişmiş avrupa ve amerika ülkesinde yasalar çerçevesinde tıbbi amaçla kullanımı kontrollü olarak serbestleşmişken, ülkemizde bu durum ne yazık ki hala daha yasak ve suç sayılmaktadır. Ancak hastalar ve yakınları tarafından çeşitli yollarla yurt dışından getirilmeye çalışılmakta fakat gümrükte takıldığı için maalesef çaresiz insanlar birde ödedikleri paralardan olmaktadırlar.

Bu konuda sayısız makale ve araştırma bulunuyorken ve bazı hastalıkların tedavisinde veya seyrini hafifletmekte fayda gösterdiği kanıtlanmışken yetkililerimizin bu durumu daha fazla göz ardı etmemesini ve gerekli araştırmaların yapılarak bir sonuca kavuşturulmasını istiyoruz.

CBD yağının keyif verici veya uyuşturucu/uyarıcı bir madde olmadığını, hatta 2 yaşındaki bebeklerde bile sorunsuzca kullanılabildiğini ve bu durumun biran önce araştırılması gerektiğini düşünüyoruz.

Bugün Muhammet imzanı bekliyor!

Muhammet Öztürker bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Tıbbi Amaçlı CBD Yağının Yasallaşmasını İstiyoruz». Muhammet ve imza atan diğer 153 kişiye katıl.