Kampanya Kapatıldı

TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ

Bu kampanya 347 destekçiye ulaştı

03.02.2017 tarihli Oda Başkanlıkları nıza gönderdiğiniz Başkan Vekili ve Muhasebe Müdürü imzalı 15 nolu genelgenizde kullandığınız "Piyasa Muhasebecileri (Mali Müşavirler) ifadelerinizi ve genelgede bahsettiğiniz uygulamalarınızı 120.000 meslek mensubu, stajyerleri ile çalışanlarımız adına şiddetle kınıyoruz.

Kayıt dışı ekonomi ve istihdamı önlemek adına gecesini gündüzüne katarak çalışan ve bugün başta Maliye Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumunun neredeyse tüm işlemlerini inanılmaz fedakarlıklarla yürüten biz meslek mensuplarına yönelik bu ifade; asla kabul edilebilir bir ifade olmadığı gibi ülkemizde en cefakar sektörlerinden biri olan ziraat camiasının ayrıştırıcı ve ötekileştirici ifadesi olamayacağı gibi temsil yeteneğinden yoksun 2 kişinin kullandığı tek kelimeyle CAHİLCE bir ifadedir.

Bir başka konu; Yapıldığı ileri sürülen ve birilerinin kollandığı açıkça belli olan ihalenin şekil ve şartlarının uygunsuzluğu yanında başta Anayasa olmak üzere, 3568 sayılı Meslek Yasamıza, Borçlar Kanununa, Rekabet Kanununa ve diğer yasalar ile mevzuata aykırıdır.

Birliğiniz 81 il ve bunlara bağlı ilçe ve köylere hizmet verdiği, 3568 sayılı yasada her meslek mensubu bağlı olduğu SMMM Odaları ile sınırlı olup diğer illerde hizmet verebilmesi için şirket tüzel kişiliği altında ve 81 ilde 81 Mali Müşavir bulundurma zorunluluğunda olduğu ve henüz böyle bir şirketin varlığı mevcut bulunmadığı halde 1 tek meslek mensubuyla bu hizmeti almanız mümkün değildir.

Ve yine Bize yakışanı yaparak sizden randevu talep edip 3 gündür randevu tarihi beklememize rağmen cevap vermeyişiniz bu genelgeye Yönetim olarak ta destek verdiğiniz anlamını ortaya koymaktadır.

Yukarıda saydığımız nedenlerle; yakışıksız ifadeleriniz nedeniyle meslek Camiamızdan derhal özür dilemenizi, bu genelgeyi geri çekmenizi ve yasalara uygun  aksi durumunda öncelikle ifadelerinizi kullanan şahıslara iade ettiğimizi, ülkemizin en çok ihtiyaç duyduğu barış ve hoşgörü ortamından üzülerek Sendika olarak kısa sürede eylemlerimizi gerçekleştirip devamında dava konusu yapacağımızı bildiririz.

Eyyup Sabri GÜLER

MALİ MÜŞAVİR İŞVEREN SEN

Genel Başkanı

Bugün EYYUP SABRİ imzanı bekliyor!

EYYUP SABRİ GÜLER bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanlığı: TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ». EYYUP SABRİ ve imza atan diğer 346 kişiye katıl.