Petition Closed

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve Genel Maden İşçileri Sendikası: Zonguldak Maden Şehitleri Anıtı utanç tablosundan kurtulsun

Kime sorsanız Zonguldak'ın olmazsa olmazının emektar madenciler olduğunu bilir. Hele Zonguldak'ta yaşayanlar için kömür ve maden işçileri şehrin manası gibidir.

Maden kazalarında hayatlarını kaybeden maden şehitleri anıtı da Zonguldak'a ve hepimize maden işçilerini tanıtmak ve hatırlatmak için yapılmış bir anıt. Bir nevi son görev aslında maden şehitlerine.

Fakat şu an anıtın hali içler acısı. Madencilerimizin isimlerinin yazılı olduğu plaklar sökülmüş, yazılar silinmiş durumda.

Anıtta kötü durumda bulunan plakaların durumunun biran önce düzeltilmesini, isimleri silinen madencilerimizin isimlerinin yeniden yazılmasını talep ediyorum. Zonguldak'ta okuyan, bu şehri tüm değerleriyle benimsemiş, maden işçilerine saygı duyan ve maden kazalarında şehit olmuş tüm madencilere yapılan bu saygısızlığa tahammül edemeyen bir üniversite genci olarak; başta canı çok yanmış Zonguldak halkı olmak üzere, emeğe saygı duyan herkesin sessiz kalmayacağına inanıyorum. Maden şehitlerimize yapılan bu saygısızlığın biran önce düzeltilmesini istiyorum.

Siz de imzanız atarak maden şehitlerimizin hakettiği özeni görmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

This petition was delivered to:
  • Türkiye Taş Kömürü Kurumu Genel Müdürlüğü ve Genel Maden İşçileri Sendikası
  • T.C Zonguldak Valiliği ve T.C Zonguldak Belediyesi

Mehpare Babaoğlan started this petition with a single signature, and now has 269 supporters. Start a petition today to change something you care about.