Türkiye Satranç Federasyonu, engelli sporculardan lisans ücreti almaya son versin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 150.000.

Görme engelli bireyler satranç oynayabilir mi? Hem de nasıl! Oynarlar, yarışırlar, kazanırlar, kaybederler, turnuvalar yaparlar, şampiyon olurlar. Fakat ne yazık ki ufacık bir desteği, ücretsiz lisans hakkını Türkiye Satranç Federasyonu’ndan bir türlü göremezler. Fakat sizlerin de yardımıyla federasyonu ikna edebileceğimize eminim. Bu talebimize kim hayır diyebilir ki? Dinleyin, hak vereceksiniz.

Görme engelli satranç oyuncuları da engelsiz arkadaşlarımız gibi federasyona kayıtlı, lisanslı oyuncular olup turnuvalara katılmaktan büyük zevk alıyor. Hayatınızda tutkuyla bağlı olduğunuz bir şey varsa, ne demek istediğimizi çok iyi anlayacaksınız. Ben 28 yıllık satranç oyuncusu, 21 yıllık antrenörüm ve böyle bir tutku, böyle bir azim karşısında elimden geleni yapmak istedim. Bu kampanyayı da tam olarak bu yüzden açtım. Ne kendim görme engelliyim, ne de şahsi bir beklentim var. Tek dileğim dostlarıma yalnız olmadıklarını göstermek.

Çokça görme engelli satranç sever arkadaşımız var. Pek çoğu maddi anlamda maalesef ki ülke şartları gereği ailesine bağımlı ya da kendi kendisine zor yetiyor. İstiyoruz ki, Türkiye Satranç Federasyonu bir adım atsın ve bundan sonra görme engelli oyunculardan yıllık lisans ve vize ücreti almasın. Federasyon için küçük, görme engelli oyuncular için ise dev bir adım olacak bu.

Bu kampanyada hem Türkiye Satranç Federasyonu’na hem de federasyonun ana sponsoru olan Türkiye İş Bankası’na sesleniyorum. Konunun çözümü için maddi planı çıkarıp, görme engelli arkadaşlarımıza ücretsiz lisans hakkı tanımaya var mısınız?

Bu kampanya sayesinde, inanıyorum ki hem lisans ve vize ücretleri kalkacak hem de ülkemizde görme engellilerin satrançtaki yeri sıkça konuşulacak. Hepimizin bu bireyleri fark etmesi, desteklemesi, başarılarını kutlaması ve zor zamanlarında yanında olması gerek. Böyle yaparak ancak, yarın bir görme engellinin daha karanlık dünyasından satranca, bir spora ya da sanata yaklaşmasına destek verebiliriz. Aksi halde hepimiz kendi dünyamızda yalnızız.

İmzanızı, paylaşımlarınızı, desteğinizi bekliyoruz,

Murat Evrensel Bilgin