Kampanya Kapatıldı

Görme engellilere birde devlet engel olmasın. Noterlerde indirim uygulansın

Bu kampanya 24 destekçiye ulaştı

Öncelikle biz görme engellilerin yaşamları oldukça zor olabilmektedir. Ancak iş resmiyete geldiğinde daha da zorlaşmaktadır. En büyük sorunumuz resmi evrakları imzalamaktır. Öyleki tek başımıza maaşımızı bile çekemiyoruz. Noterlikten bir mühür çıkartmamız ve şahitlerle gelerek (en az 2 şahitle) gelerek kendi çıkardığımız mühürle imzalamamız ve şahitlerinde buna şahitlik beyanı vermeleri istenmektedir. Benim bu kampanyayı başlatmaktaki en temel amacım engellilere birde devlet engel çıkartmasın. Sadece mühürle veya mobil imza ya da elektronik imza kullanarak resmi işlerimizi yapmak istiyoruz. Kampanya muhattaplarına Türkiye Noterler Birliğini'de eklememin sebebi bu mühürleri çıkartmak biraz tuzlu olabilmektedir. Ben engelli olduğum için önüme çıkartılan bu tür engeller için ise noterlikte herhangi bir kolaylık sağlanmamakta. En ufak bir indirim dahi uygulanmamakta. Eğer uygulanıyorsa da bana uygulanmamakta. Bir bankadan hesap açtıracağımız zaman sözleşme metnini iki şekilde imzalatmamız isteniyor. 1. Noterlikten çıkarttığımız mühürle; 2. belgeyi noterlikte tek tek sayfalarını şahitlik beyanıyla birlikte imzalatmamız isteniyor. Sözleşme metni oldukça uzun ve her bir sayfasının ayrı ayrı imzalatmamız gerekiyor ve bu imzaların her biri için 46 lira ücret ödeniyor. Bu konuda BDDK'dan bankalarca gereğinin yapılmasını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan engellilere destek olma yönüyle gereğinin yapılmasını, TNN'den birçok özel kurumda dahi olmasını göz önünde bulundurarak engellilere ek bir avantaj sağlaması yönünden gereğinin yapılmasını ve BİMER'den bir T.C vatandaşı olarak şikâyet hakkımı kullanıp bu şikâyetim doğrultusunda bu kurumlara öneri ve gerekirse destek olması yönünden gereğinin yapılmasını arz ederim.

Bugün kambercan imzanı bekliyor!

kambercan aksu bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Noterler Birliği: Görme engellilere birde devlet engel olmasın. Noterlerde indirim uygulansın». kambercan ve imza atan diğer 23 kişiye katıl.