Reçetelerden çıkan gizli farklar kaldırılsın!

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 1.000.

Mesleğini çok severek yapan ancak eczane eczacılığındaki mantık çerçevesine sığmayan bazı prosedürler ve yasal çıkmazlardan yorulmuş bir eczacıyım. Sadece işimi yapabilmek ve doğru şeyleri yaptığımda zarar görmemek istiyorum.

Bu kampanyayla çözmek istediğim sorun kısaca şu; kki uygulanmayan ilaçlardan, şeker ölçüm çubuğu ve iğne uçlarından çıkan gizli farklar... Mesela ben bir şeker hastasıyım, reçetemde vivachek strip var, A eczanesine gidiyorum, bana kutu başı 10 lira ücret çıktığını söylüyorlar. İlaçlarımı alıp eve dönüyorum ancak telefonuma  "... tarihli reçetenizden 0 tl ücret çıkmıştır" mesajı geliyor. Yıllardır gittiğim eczane tarafından dolandırıldığımı düşünüyorum, gidip ilaçlarımı iade ediyorum. Bir de güzel kavga çıkarıyorum.

Yukarıda anlattığım yaşanmış bir olay...  Şimdi olayın diğer yönünden bir eczacı gözüyle bakalım. Vivachek stribin depodan eczaneye geliş fiyatı 1 kutu alındığı takdirde 27.90 lira. SGK'nın kutu başı ödediği miktar ise 19.50 lira. Ödenen fiyat geliş fiyatını dahi karşılamadığı halde reçetede hastanın ödemesi gereken tutar 0 görünüyor.

1. Bu eczacının ilaçları aldığı fiyattan daha düşüğüne satması hangi mantığa sığıyor??? Zararına satış yapan bir başka meslek grubu var mı???

2. Diyelim ki hasta B eczanesine gidiyor ve eczane farkında olmadan(eczanenin o an ki yoğunluğu ya da durumu bilmeyen tecrübesiz bir çalışana denk gelmesi.. gibi sebeplerle) fiyat farkını almadan ilaçları veriyor. Bu durumda  A eczanesinin yalancı, üçkağıtçı olarak görülmesi ne kadar adil???

Biz eczacılar olarak akıl dışı, haksız, güvenilirliğimizi ve itibarımızı zedeleyen bu uygulamanın son bulmasını istiyoruz.