Kampanya Kapatıldı

Hokey'de Adalet İstiyoruz Ayrımcılığa Son

Bu kampanya 15 destekçiye ulaştı

Hokeyciler Ayrımcılığa İsyan EttiDiyarbakırlı hokeyciler, Hokey Federasyonu ve Milli takım antrenörlerine isyan etti. Milli takımlara sporcu seçiminde ayrımcılık yapıldığını belirten Diyarbakırlı hokeyciler, bazı sporcuların resmi müsabakalarda yer almadan milli takımlara davet edildiğini iddia etti.
Mehmet ÇAKAN
Diyarbakırlı hokeyciler, Türkiye Hokey Federasyonunun tutumuna ve Milli Takımlara sporcu seçimlerine veryansın etti.
Diyarbakır Peyas Spor Kulübü Başkanı Mehmet Veysi Koyun, Diyarbakırlı hokeyciler olarak Milli Takımlara sporcu seçimlerinde ayrımcılık yapıldığını düşündüklerini söyledi.
Koyun yaptığı açıklamada, federasyonun tutumunun ve milli takım yetkililerinin yaklaşımlarının kendilerini rahatsız ettiğini belirtti.
Koyun, U21 Milli Takımına yaklaşık 3 yıldır herhangi bir resmi müsabakaya katılmayan bir sporcunun davet edildiğini vurguladı.
Koyun, “Açık alan müsabakalarına hiç çıkmadan milli takıma davet edilen sporcunun var olduğunu biliyoruz. Milli takım sporcuları yoğun olarak Amasya, Gaziantep ve Bolu illerinden alınıyor. Bunda milli takım antrenörlerinin bir etkisi olabileceğini düşünüyoruz. U16 Milli Takım kampı 44 kişiden 19 kişiye revize edilirken, bu sporcuları belirleyen antrenörlerin karşılıklı olarak kendi takımlarından 3’er sporcu almaları tesadüf mü? Oysa bu antrenörlerin ligdeki takımları U16’nın bir alt liginde mücadele ediyorlar. Bizim takımımız ise üst üste ligi 2. olarak bitirdi. Buna rağmen sporcularımız tercih edilmiyor” dedi.

“MECBURİYETTEN ÇAĞRILDILAR”

Diyarbakır takımlarının liglerde gösterdiği başarının ortada olduğunu ifade eden Koyun, Milli Takım kamplarına davet edilen sporcuların neden belirtilmeksizin kamplardan elendiğini sordu.
Federasyonun antrenör görevlendirmelerinde, Diyarbakır’ı tamamen göz ardı edildiğine işaret eden Koyun, konuşmasına şöyle devam etti:
“En son yapılan antrenör gelişim seminerine 8 antrenör katıldı. Ama Diyarbakır’dan tek bir antrenöre görev verilmemiştir. Son 5 yılda Milli Takıma Diyarbakır’dan toplam 3 sporcu davet edilmiştir.
U21 Milli Takımına 2014’te tek bir sporcumuz davet edildi. Bu davette zorunluluktan gerçekleşmiştir. Çünkü başka takımlardan daha önce Milli Takıma davet edilen 2 kalecinin okul sınavları olduğu ortaya çıkmış ve bu sporcuların yerine takımımızın kalecisi davet edilmiştir.”

“NASIL ADALET BEKLEYELİM”

“Herhangi bir ligde hiç bir takımda görev yapmamış ve hiç bir takım çalıştırma deneyimi dahi olmayan milli takım antrenörlüğü yapan antrenörler şuan milli takım kamplarındadır” diyen Koyun, Türkiye Hokey Federasyonundaki ayrımı bir türlü anlamadığını söyledi.
Koyun, “Milli Takım antrenörlerinden bazıları henüz takımlarda sporcu olarak görev yapıyor. Buna rağmen milli takımlarda antrenör olarak görev yapıyorlar. Örneğin 1. Ligde mücadele eden takımımıza karşı sporcu olarak oynayan bir sporcu, şimdi U16 Milli Takım kampında antrenör olarak görev yapmaktadır. Oysa henüz 10 gün önce kampta bulunan birçok sporcu ile karşılıklı top oynayan bir kişi şuan Milli Takımlarda antrenörlük yapıyor. Şimdi soruyorum, sporcu seçme ve seçilmesinde nasıl adalet bekleyebiliriz” ifadelerini kullandı.

SON 5 YILDA 26 KUPA

Son 5 yılda yapılan tüm müsabakalarda Diyarbakır takımları olarak 26 kupa alarak büyük bir başarı örneği ortaya koyduklarını anlatan Koyun, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Kısacası sporcularımız müsabaka ve liglerde aldıkları başarılara rağmen milli takımlarda hakkettiği kadar yer bulamamaktadır. Sporcu ve antrenör olarak milli takımlarda görevlendirme yapılırken Diyarbakır hep göz ardı edilmektedir. Daha alt liglerde mücadele eden takımlardan sporcu seçimi fazlasıyla yapılırken kendi kategorilerinde en üst ligde temsil edilen Diyarbakır takımlarından sporcu seçimi yapılmamaktadır.”

Bugün Diyarbakır Hokey imzanı bekliyor!

Diyarbakır Hokey bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Hokey Federasyonu: Hokey'de Adalet İstiyoruz Ayrımcılığa Son». Diyarbakır Hokey ve imza atan diğer 14 kişiye katıl.