Kampanya Kapatıldı

Türkiye Futbol Liginde 1959 öncesi şampiyonluklar sayılsın adalet yerini bulsun

Bu kampanya 9 destekçiye ulaştı

Türkiye Futbol Ligi'nde şampiyonluk sayısı hesaplanırken, 1959 öncesi kazanılan şampiyonluklar da dikkate alınmalıdır. Avrupa'nın büyük liglerinde şampiyonluk sayısı hesaplanırken kulüplerin kuruluş yılından itibaren kazandığı şampiyonluklar da dikkate alınmaktadır. Türkiye Futbol Ligi'nin kuruluşunun 1959 olması bu yapılan haksız hesaplamaya gerekçe gösterilemez. Keza Türkiye Futbol Fedarasyonu'nun kuruluşu da 1923'tür. Bu uygulama ile efsane futbolcular Lefter Küçükandonyadis, Metin Oktay ve Hakkı Yeten'in oynadığı yıllar hiçe sayılmaktadır. Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne 1959 öncesi kazandığı 2 şampiyonluğu verilmiştir. Bu verilen şampiyonluklar neticesinde kulüp 3. yıldızı takabilmiştir. Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 1959 öncesi sayılmayan 9 şampiyonluğu vardır. Bu şampiyonluklar verildiğinde Fenerbahçe 5. yıldızı takmış olacaktır. 1959 öncesi kazanılan şampiyonlukların sayılarak, o yıllarda kulüplerin formasını terleten sporcuların emeklerine iade-i itibar yapılmalıdır..

Bugün Çağlar imzanı bekliyor!

Çağlar Didman bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye Futbol Liginde 1959 öncesi şampiyonluklar sayılsın adalet yerini bulsun». Çağlar ve imza atan diğer 8 kişiye katıl.