Türkiye Eurovision 2018’e katılsın.

Kampanya Kapatıldı

Türkiye Eurovision 2018’e katılsın.

Bu kampanya 966 destekçiye ulaştı
Türkiye Radyo Televizyon Kurumu ve tarafına Ulaş Sivrikaya bu kampanyayı başlattı

"Eurovision’un çok popüler ve Avrupa ülkelerini bir araya getiren ortak bir kültür projesi olmasına rağmen Türkiye, 2013’te kurucu beş ülkenin (İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya, İtalya) yarı finallere katılmadan doğrudan finale katılma uygulamasını ve oylama sisteminin değişmesini protesto ederek Eurovision’dan çekilme kararı aldı.

Gerek yeni oylama sistemi, gerekse de yarışmanın kurucu ülkelerinin doğrudan finallere katılmaları bu ülkelere bir avantaj sağlamıyor. Nitekim yarışmanın 61 yıllık tarihinde yarışmayı en fazla kazananların başında gelen İrlanda, İsveç, Lüksemburg, Hollanda bu beş ülke içerisinde yer almamaktadır. Kurucu üyelerden Almanya, İspanya ve İtalya yarışmaya 61 kez katılmalarına rağmen ancak ikişer kez birinci oldular.

Azerbaycan, Ukrayna, Estonya, Letonya gibi ülkeler yeni katılmaya başlamalarına rağmen şimdiden birer kez birinci olmayı başardılar. Dolayısıyla Türkiye ve başka ülkelere herhangi bir haksızlıktan bahsetmek mümkün değildir. Kaldı ki Türkiye de bugüne kadar yarışmaya 34 kez katılmış ve onunda ilk on içerisinde yer almış, dolayısıyla nispeten başarılı bir performans sergilemiştir. Yine oylamalardaki bazı sıkıntılara rağmen genellikle en iyi şarkı ve en iyi performansların birinci olduğu gözlemlenmektedir.

Türkiye’nin bu protestosu ancak Türk seyircilerle sanatçılarına verilen bir “ceza”dır. Hâlbuki Eurovision, Türkiye gibi ülkelerin sanatçıları için uluslararası arenada adlarını duyurmak, hatta yarışmada başarılı oldukları takdirde dünyaya açılmak için nadir fırsatlardan biridir. Dolayısıyla bu “ceza” kaldırılmalı ve TRT’nin klasiği hâline gelen Eurovision tekrar ekranlara dönmelidir."

Saygılarımla...

Kampanya Kapatıldı