Petition Closed
Petitioning Genel Müdürlük Türkiye Ekonomi Bankası and 2 others

Türkiye Ekonomi Bankası: Olgun Şimşek'in oynadığı "Biriktiren Kredi" reklamı YouTube'dan kaldırılsın

"Biriktiren Kredi" hakkında yayına giren yeni reklam filmi, iş yerinde kadınlara karşı sözlü tacizi normalleştirdiği için YouTube'dan ve TEB'e ait tüm mecralardan kaldırılmasını talep ediyorum. Türkiye'de kadınlar iş yerinde gerek müşterilerinden gerekse de erkek çalışma arkadaşları tarafından zaten yaygın biçimde tacize uğruyorlar.

Mevcut araştırmalar ve haberlere baktığımızda kadınların yoğunlukla muzdarip oldukları bu konuyu böyle mizahi anlatılar aracılığıyla normalleştirilmesi ve tebessümle bakılacak bir konuymuş gibi yansıtılması, bu konunun iyileştirilmesi amacına hizmet etmez. Aksine, kadınların çektiği bu sıkıntıyı önemsizleştirir.

Türkiye Ekonomi Bankası gibi önemli bir kurumun bu reklamı YouTube'dan ve TEB'e ait tüm mecralardan kaldırmasını ve bundan sonraki iletişim çalışmalarında bu tarz toplumsal önem arz eden konulara karşı daha hassas davranmasını istiyorum.

Letter to
Genel Müdürlük Türkiye Ekonomi Bankası
Genel Müdürlük Reklam Özdenetim Kurulu
Genel Müdürlük RTÜK
Sayın yetkili,

Lütfen, Olgun Şimşek'in oynadığı "Biriktiren Kredi" reklamı YouTube'dan ve TEB'e ait tüm mecralardan kaldırılsın.

"Biriktiren Kredi" hakkında yayına giren yeni reklam filmi, iş yerinde kadınlara karşı sözlü tacizi normalleştirdiği için yayından kaldırılmasını talep ediyorum. Türkiye'de kadınlar iş yerinde gerek müşterileri, gerekse de erkek çalışma arkadaşları tarafından zaten yaygın biçimde tacize uğruyorlar.

Mevcut araştırmalar ve haberlere baktığımızda kadınların yoğunlukla muzdarip oldukları bu konunun böyle mizahi anlatılar aracılığıyla normalleştirilmesi ve tebessümle bakılacak bir konuymuş gibi yansıtılması, bu sorunun iyileştirilmesi amacına hizmet etmez. Aksine, kadınların çektiği bu sıkıntıyı önemsizleştirir.

Türkiye Ekonomi Bankası gibi önemli bir kurumun bu reklamı YouTube'dan ve TEB'e ait tüm mecralardan kaldırmasını ve bundan sonraki iletişim çalışmalarında bu tarz toplumsal önem arz eden konulara karşı daha hassas davranmasını istiyorum.