Türkiye'deki Eğitim Sistemi

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 100.

Hepinize merhabalar,

Bildiğiniz üzere Türkiye'deki eğitim sistemi maalesef yeterli değil. Her sene milyonlarca gencimiz ömrünü ortalama 135 dakikalık sınavların ve insanların baskısı sonucunda oluşan stresle asla mutlu olamayacakları liselere, üniversitelere gitmek zorunda kalıyorlar. Bu yüzden ülkemizdeki öğrencilerin tamamına yakın çoğunluğu eğitim almayı işkence olarak görüyorlar ve maalesef yeterli eğitimi alamamış ya da eğitimsiz bireyler olarak okul hayatını sonlandırıyorlar.

Güzel Türkiye'mizin ve Türk halkının dünyaya açılabilmesi ve kaliteli bireyler yetiştirebilmemiz için eğitim sisteminde köklü bir reforma gidilmesini sanırım Türkiye Cumhuriyeti'nin %95'lik kesimi şart olarak görüyor.

Ve biz gençler aşağıda ki yeniliklerin yapılmasını;

• Öğretmenlerin toplumdaki statüsünün yükseltilip, çok daha iyi bir eğitime tabii tutulması sonucu öğretmen olmasını (gerekirse ruhsal sağlığının kontrol edilmesini),
  • Çocukların belirlenen yaşa kadar, öğrenmeyi sorguladığı dersler yerine, öğrenmeye karşı merak ve ilgi beslemesinin sağlanmasını,
  • 1. sınıftan 12. sınıfa kadar sadece 135 dakikalık bir sınava hazırlanmanın çağ dışı bir sistem olduğunu düşünüyoruz, bunun yerine Finlandiya'daki sistemi kopyalamayı,
  • Mesleki eğitim çağına gelene kadar öğrencileri; kişisel olarak yetiştirecek, bağımsız bir birey olmalarına yardımcı olacak, her birini daha yüksek not almak için birbiriyle yarıştırmak yerine saygıyı, dostluğu, birlikteliği aşılacayak ve analitik düşünmeyi öğretecek bir eğitim almalarını, belirlenen çerçeveler içerisinde kendi istekleri ile kendi eğitim programlarını belirlemesini;
  • Ve bu eğitimlerin sonucunda mesleki eğitime tabii tutulmasını

uygun görüyoruz.

Böyle ciddi bir konunun sadece bizleri değil, bizzat 81 milyon kişiyi ilgilendirdiğini düşünerek bu konunun artık çözülmesini arz ediyoruz. Zararın neresinden dönersek kârdır. Böylece gerçek anlamda dünyayla yarışabileceğimiz ve dünyada kaliteli işlerle öne çıkacağımız aşikârdır.

Bu yazımızı gören yetkililerin bu konuyla ilgileneceğini ve daha kaliteli bir Türkiye için gerekli düzenlemeleri yapacağını umuyorum.

Okuduğunuz ve imzaladığınız için teşekkür eder, hepinize güzel hayatlar dilerim.

Bugün İbrahim Yasin imzanı bekliyor!

İbrahim Yasin Kaptan bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye'deki eğitim sistemini değiştirmemize destek ol.». İbrahim Yasin ve imza atan diğer 42 kişiye katıl.