Türkiye’deki Doğu Türkistanlı Sığınmacılara Vatandaşlık Verilsin.

0 kişi imzaladı. Hedefimiz 500.

Aralık 1949 yılında Çin Halk Kurtuluş Ordusu Doğu Türkistan’ı işgal etmiştir.Doğu Türkistan halkı o zamandan beri Çin zulmüne maruz kalmakta ve direnmeye çalışmaktadır.Zaman zaman zulmün dozu artmaktadır.Çin Halk Cumhuriyeti’nin yeni Dünya politikası sonucunda Doğu Türkistan’ın asimilasyon çalışmaları hızlanmıştır.

1milyondan fazla Uygur Türkü yeniden eğitim kampı adı altında asimilasyon ve işkenceye maruz kalmaktadır.Çin Halk Cumhuriyeti yönetimi yeni kamplar inşa ederek gözaltına alınan Uygur Türkü sayısını artırmayı amaçlamaktadır.

Kardeş Aile Projesi adı altında her Doğu Türkistanlı müslümanın evine bir Çinli erkek yerleştirilerek Müslüman Doğu Türkistan halkını asimile etmeye çalışmaktadır.

Son olarak Çin Hükümeti İslam’ı Çinlileştirme ve Sosyalizme uyumlu hale getirme çalışmalarını başlatmış durumdadır.

Binbir zorluklarla Doğu Türkistan’dan Türkiye’ye ulaşan müslüman Doğu Türkistan halkının ızdırabı burada da bitmemektedir.Her an Çin’e iade edilme ve öldürülme tehlikesi altındadırlar.

Türkiye’de kayıtlı 7500 Uygur Türkü olduğu tahmin edilmektedir.Bu sayı kayıt dışı rakamlarla birlikte 10.000’i geçmektedir.Sosyal yardım almamakta ve sağlık hizmetlerinden yararlanamamaktadırlar.

7 yılda Türk vatandaşı olan Suriyeli sayısı ise 55 bin 583 dür.3milyon 570 bin Suriyeli sıgınmacı ise ülkemizde yaşamaktadır.

Suriyeli sığınmacılara tanınan haklar neden Doğu Türkistanlı sığınmacılara tanınmıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Çin’den aldığı 3,6 milyar dolarlık kredi bu suskunluğun sebebi midir?

Çinle ilişkileri geliştirmek adına Doğu Türkistan halkı öz vatanlarında garip mi bırakılmaktadır?

Doğu Türkistanlı müslümanlara kalkan olun.İade edilme ve öldürülme tehlikesini ortadan kaldırın.Öz vatanlarında huzurlu ve güvenli yaşamaları için kampanyamızı imzalayın.