Doğrulanmış başarı

Türkiye'de Plastik Poşet Kullanımı Paralı Olsun!

Bu kampanya 906 destekçi ile değişim yarattı!

Ortalama alışveriş kültürüne sahip bir kişinin harcadığı plastik torbalar göz önüne alındığında milyonlarca hatta milyarlarca geri dönüşemeyen plastik torbayı çöp olarak suya ve toprağa atmaktayız. Geri dönüşüm adı altında kullanılan plastik poşetlerin toprakta çözülme süresi en az 2 yıldır. Bu süre zarfında poşetler çevreye telafisi olmayan zararlar vermekte. Plastik poşetler, doğada parçalanmaya başladıklarında çevreye zararlı kimyasal maddeler yaymakta ve bu maddeler toprağa, suya karışarak insan sağlığını ve çevreyi tehlikeye atmaktadır.

Bu yüzden marketlerde, pazarda harcanan poşetleri göz önüne aldığımızda ülkemizin ve dünyanın geleceği ciddi tehlike içindedir. Hisar Okulları Lisesi Çevrenin Genç Sözcüleri Ekibi olarak Avrupa’da ve dünyanın birçok ülkesinde olduğu gibi marketteki alışveriş torbalarının da geleceğimiz için parayla satılması konusunda yardım istiyoruz. Bu şekilde plastik poşetlerin kullanım oranı azalacaktır ve çevreye vereceğimiz kalıcı zarar kısmen azalacaktır.

Bugün barış imzanı bekliyor!

barış has bu imza kampanyası için senin desteğini bekliyor: «Türkiye'de Plastik Poşet Kullanımı Paralı Olsun!». barış ve imza atan diğer 905 kişiye katıl.